Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Fluitconcert PSV-fans in blessuretijd voelt voor Blind als omgekeerde wereld

Ajax en PSV kwamen een 1-1-gelijkspel overeen. Daley Blind was met andere plannen naar Eindhoven gekomen, maar uiteindelijk ook niet geheel ontevreden met de remise.

23 september 2019 - 08:53
blind-psv-1200

De verdediger meldde zich gedoucht en wel bij het journaille, waaronder Ajax Life, in de warme en plakkerige mixed zone van het Philips Stadion.

Zeg het maar Daley, kun je tevreden zijn met 1-1…?
“Mja, je kunt nooit tevreden zijn met een gelijkspel, maar we kozen er tegen het einde wel voor om niet te forceren. Bij een 1-1-stand wil je jezelf ook niet in de vingers snijden, dus kozen we voor zekerheid. We zeiden op het veld tegen elkaar dat we hier sowieso niet gingen verliezen.”

Dus toch een beetje tevreden?
“Dus ja, misschien moet je dan toch tevreden zijn, maar we kwamen hier natuurlijk naartoe om drie punten te halen en niet voor een gelijkspel. Over de hele wedstrijd bekeken hadden we misschien ook wel meer verdiend.”

PSV leek het op zeker moment ook wel te geloven...
“Aan het einde zag je inderdaad dat zij wel tevreden waren met een gelijkspel en zakten helemaal terug. Volgens mij floot het thuispubliek eerder richting ons, omdat wij ook niet aanvielen, want daardoor kon PSV niet counteren. Een beetje de omgekeerde wereld, haha. Ze denken hier iets anders over voetbal dan wij. Dat is ook prima, want ze zijn ook goed in de counter, dus dat is logisch.”

Hoe kijk je verder terug op deze wedstrijd?
“We waren volgens mij de bovenliggende partij, zeker de eerste helft. We moesten toen al op voorsprong komen via Promes en er waren nog wel wat mogelijkheden. Over het hele duel kreeg PSV misschien twee echte kansen. Wij wilden het spel maken en hadden ook wel een beetje verwacht dat PSV op de counter ging spelen. Daar moet je als team voor waken en ik denk dat we dat over het algemeen wel goed hebben gedaan.”

PSV had eigenlijk aan één echt moment genoeg om te scoren.
“Dat zeg je goed. Eén moment. En ja, dat is pijnlijk. Zeker omdat we in de eerste helft al meer mogelijkheden kregen om te scoren. We zochten wel steeds de aanval, zij zakten in, loerend op de counter. En dan komt in de tweede helft plots die kans en Malen is op dit moment goed in vorm, dus die maakt ‘m af.”

Heel even leek het alsof je eraf moest. Marin stond ook al klaar voor een wissel. Wat was er loos?
“Ja, ik had wat last van mijn hamstring, voelde wat opkomen, dus had even wat wonderwater nodig van de fysio, maar verder geen reden voor paniek, hoor. Het was ook nog maar tien minuten of zo.”

Er werd ook genoeg ‘wonderwater’ van de tribunes gegooid naar je teamgenoten…
“Ja, dat hoort er allemaal ook een beetje bij in zo’n wedstrijd. In de Johan Cruijff Arena gebeurt dat net zo goed. Zolang het maar bij water of bier blijft en ze niet met voorwerpen gaan gooien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >