Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Bouw je eigen voetbalteam!

Wat doe je als je voetbalgekke buurjongetje bijna jarig is? Dan wil je makkelijk punten scoren met een Ajaxgerelateerd cadeautje. Precies om die reden loop ik vol goede moed de fanshop binnen.

10 september 2019 - 14:26
blog-bouw-1200

Mijn oog valt gelijk op een heuse Ajaxspelers bouwset. Een vierkante kartonnen doos met de tekst ‘bouw je eigen voetbalteam’. Dat klinkt uitstekend. Veelbelovend ook! Je eigen voetbalteam bouwen, wie wil dat nou niet? Eens kijken wat er allemaal in inzit!

Hmm... Mja... Tja... De zeven plastic figuurtjes zien eruit alsof ze uit Legoland zijn ontsnapt, maar eveneens alsof ze al een keer zijn omgesmolten. Het oogt een beetje bijzonder allemaal.

Je eigen voetbalteam bouwen, zoals de verpakking suggereert, wordt sowieso lastig. Er worden namelijk maar vijf voetballertjes bijgeleverd. Een blonde tweeling, een bruinharige tweeling en een zwartharig poppetje. Los van de haarkleur gaan ze wel allemaal naar dezelfde kapper, zo lijkt het.

Afijn, met vijf voetballertjes ga je de eredivisie niet winnen natuurlijk! Hoewel, we zien op de doos ook een heus directeurspoppetje. Is dat de speelgoedvariant van Marc Overmars? Als dat zo is, dan moet hij snel nog wat figuurtjes bij laten maken. En het onvermijdelijke bekertje koffie ontbreekt ook.

Ik weet dat Ajacieden arrogant zijn en dat Ajax best goed kan voetballen, maar een keeper is desondanks geen overbodige luxe

Misschien zit ik mis en stelt het mannetje in pak de trainer voor. Kan ook. Erik ten Hag met een plastic pruikje. Ik kom er niet direct achter. Verder is het zoeken naar een doelman. Die wordt niet bijgeleverd. Ik weet dat Ajacieden arrogant zijn en dat Ajax best goed kan voetballen, maar een keeper is desondanks geen overbodige luxe.

Links op de doos zien we ook de langezijderenner, inclusief Amsterdamse vlag. Hij lijkt blij. In gedachten zie ik hem rondjes om de groene bouwplaat rennen, die dienstdoet als kunstgrasmat. Verder blijft de Arena leeg. Hoewel, er blijkt na wat onderzoek ook een echte Ajaxtribune bouwset te zijn... Dat is handig, want dan krijg je er ook twee goaltjes bij.

Het pakket met de vijf voetballertjes, mini-Overmars/Ten Hag en langezijderenner kost 12,50 euro. Op zich een redelijke prijs. Om inderdaad ‘je eigen voetbalteam’ te kunnen maken moet je dus nóg een spelers bouwdoos bijkopen. Voor 25 euro heb je dan in elk geval tien voetballertjes. De keeper moet je dan maar tussen je echte Lego vandaan vissen. Of erbij fantaseren. Of je dwerghamster op doel zetten.

Na bijzonder ontzettend heel erg onwijs lang twijfelen, besluit ik de doos met Ajaxpoppetjes terug te zetten. Hier scoor ik geen punten mee bij mijn buurjongetje.

Een schap verder vind ik de spelersbus van Ajax. Die is serieus tof. Inpakken maar!

Toet!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >