Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Blind na aankaarten tijdrekken blij met acties Kuipers

Daley Blind moest goed zijn best doen om de frustratie tijdens Groningen-thuis op de achtergrond te houden. De Trots van het Noorden bleef maar tijdrekken, terwijl het nogal lang duurde voordat Ajax de ban wist te breken. Maar uiteindelijk stond er 2-0 op het bord en kon Blind tevreden zijn. Hij blikte met Ajax Life terug op een wonderlijke zaterdag.

29 september 2019 - 22:08
blindintgrocar

Daley, ben jij eigenlijk ongeschonden gebleven tijdens Ajax - Groningen?
“Ik heb wel wat pijntjes, ja, maar ik voelde me goed genoeg om de wedstrijd uit te spelen. Ik wilde op het laatst passen met rechts, mer er stond iemand met zijn noppen op mijn voet. Ik vond het een vrije trap, de scheidsrechter echter niet.”

Ajax had zijn mazzeltje even eerder op de avond natuurlijk al gehad, of vond jij die tweede gele kaart voor Django Warmerdam terecht?
“Je kunt het van twee kanten bekijken. Het is natuurlijk vervelend en heel streng, maar Groningen begon al in de eerste helft met tijdrekken. Groningen haalt vaker zulke trucs uit qua tijdrekken en als je geel op zak hebt, is het gewoon niet slim. De scheidsrechter waarschuwde al een paar keer. Het is streng, maar je moet bij jezelf te rade gaan of zoiets slim is. Je hoeft geen tijd te rekken en als je het wel doet, kunnen er consequenties volgen.”

Heb jij op het veld nog contact gehad met Björn Kuipers over het tijdrekken?
“Zeker weten! Ik heb het tijdens de eerste helft gewoon een paar keer rustig aangegeven en toen zei hij: er komt genoeg tijd bij. Er werden drie minuten toegevoegd en in de tweede helft ook weer vijf minuten, volgens mij. Dat deed de scheids heel goed. Maar tijdens de wedstrijd is het vervelend en kaart je het steeds aan. Sergio Padt doet net alsof hij gaat opbouwen en dan duurt alles weer langer, terwijl hij nooit opbouwt. De scheidsrechter heeft volop staan waarschuwen.”

Is het moeilijk om vroeg of laat te voorkomen dat je tegen de klok staat te voetballen?
“Je denkt op een gegeven moment wel van: het wordt toch niet zo'n avond?! Ik zag dat we 36 keer op doel hebben geschoten. We creëerden in de eerste helft ook al genoeg kansen en dat lukt normaal niet tegen Groningen. Dat hebben we dus goed gedaan en dan hoop je dat het doelpunt een keertje gaat vallen. Je moet de bal vooral blijven rondspelen en niet te snel gaan forceren. Ik denk dat dit een les is die we hebben geleerd.”

De 1-0 viel ook niet uit de eerste poging van Lisandro Martínez!
“Bij het schot waaruit hij scoorde, lag de bal echt goed voor het doel. Eerdere keren haalde hij uit vanaf een soort benarde positie, maar dit was wel een logische doelkans, denk ik. Dan moet-ie de afweging maken. Als die bal er niet in was gegaan, had ik er wel weer wat van gezegd, hoor, haha. Gelukkig vloog deze binnen! Ik denk dat we de winst hebben verdiend. Groningen kreeg nul kansen...”

De eerste helften tegen Fortuna Sittard en Groningen riepen ondanks de 0-0-ruststand wel echt een heel ander gevoel op, mee eens?
“Als je het nu zo naast elkaar legt, waren de eerste 45 minuten tegen Groningen beter. Goed voetbal, volop kansen. Drie of vier keer deed zich een moment voor waarbij we de bal konden aannemen of zelfs schieten. Ondanks de 0-0 vond het publiek het wel leuk, denk ik. Er klonk applaus bij rust, terwijl er woensdag nog een beetje werd gemord.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >