Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech, Mazraoui en Lang fit voor Groningen-thuis

Hakim Ziyech werd midweeks tegen Fortuna Sittard (5-0) nog aan de kant gehouden. Uit voorzorg, want de spelmaker kampte met klachten aan de hamstring. Groningen-thuis sluit hij gewoon weer aan.

27 september 2019 - 15:33
ziyech-12004
Ziyech zat even in het rood en kreeg midweeks rust. © De Brouwer

Dit maken we op uit de woorden van Erik ten Hag en de speler zelf. Op sportpark De Toekomst liet Ziyech in het voorbijgaan al weten dat het een goede zaak was dat hij tegen Fortuna niet speelde. Zijn trainer liet toen weten dat Ziyech rust nodig had en dat hij hem graag fris wilde houden.

Een uitleg die de Ajacied prima kon volgen. Volgens Ziyech duurt het seizoen immers nog lang genoeg en er komen nog zo veel belangrijke wedstrijden aan. Het had daarom geen zin onnodige risico’s te nemen. Ziyech kon er daarom prima mee leven dat hij een wedstrijdje oversloeg. Wel bevestigde hij gewoon in actie te kunnen komen als Groningen op bezoek komt.

Precies dat laatste bevestigde Erik ten Hag even verderop tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met de Trots van het Noorden. “Hakim heeft gisteren getraind en ik ga ervan uit dat hij er zaterdag gewoon bij kan zijn.”

De oefenmeester kan sowieso beschikken over een vrijwel fitte groep. “Ook Noussair Mazraoui is beschikbaar, als hij goed door de afsluitende training komt. Dat geldt eveneens voor Noa Lang. Hij had een klein knieprobleem. Verder is iedereen present. Oh wacht, we missen alleen Zakaria Labyad. Hij is ziek.”

Ajax en Groningen trappen zaterdagavond om 19.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >