Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech gaat volop genieten van 'schitterend' Mestalla

Het is tijd om ons vizier te richten op de Champions League. Ajax speelt woensdag in het machtige Estadio Mestalla tegen Valencia Club de Fútbol. Iets om flink naar uit te kijken, vindt ook Hakim Ziyech.

30 september 2019 - 10:04
mestalla-12001
Het is tijd ons vizier te richten op de Champions League! © Pro Shots

Mestalla is een heerlijke oude betonbak, die al werd geopend op 20 mei 1923. Wie er wel eens geweest is, weet hoe onwijs steil de tribunes zijn. Als je in de nok zit, kan het zijn dat het je serieus effe duizelt. Zo steil is het. Het stadion biedt plaats aan dik 52.000 toeschouwers en ligt middenin een woonwijk.

Ziyech wilde vrijdag nog niet al te ver vooruitkijken op de Champions League, want Groningen-thuis (2-0) moest nog gespeeld worden. Pas daarna zou de focus gericht worden op de Valencia-trip. Toch heeft de spelmaker er ontzettend veel zin in, zo liet hij al weten tegenover Ajax Life.

“Natuurlijk, ik denk dat Mestalla een schitterend stadion is, van wat ik heb gezien. Ik ben er nog nooit geweest, dus ja, daar kijk ik wel naar uit! Ik ga het allemaal meemaken en er sowieso volop van genieten.”

De Ajacied bezocht vorig droomseizoen al de nodige voetbaltempels en kan er straks weer eentje afstrepen. “Wat het mooiste stadion is waar ik heb gespeeld? Ik denk Bernabéu. En die nieuwe van Tottenham Hotspur was ook echt mooi. Ik twijfel tussen die twee, maar Bernabéu is groot, er is daar zo veel gebeurd. Je voelt er de historie en er speelden zulke grote voetballers.”

Terug naar Valencia. Er wordt ook al sinds augustus 2007 gebouwd aan een nieuw stadion dat ‘Nou Mestalla’ moet gaan heten. Met een capaciteit van 75.000 plekken wordt de nieuwe voetbaltempel een stuk groter dan het huidige Mestalla. De bouw ligt echter al tijden stil wegens een tekort aan geld.

Er staat op dit moment alleen een half voltooide betonnen kolos te wachten tot de bouw wordt hervat. Tot die tijd blijft het huidige Mestalla menig voetbalhart verwarmen. Te beginnen met 2377 Ajaxsupporters die het uitvak zullen bevolken om Ziyech en zijn ploeggenoten naar voren te schreeuwen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >