Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vragenvuur: Tagliafico over de verschillen tussen Nederland en Argentinië

Hoe houden we hem na dit seizoen bij Ajax? Welke teamgenoot lijkt het meest op zijn Franse bulldog? En was Cruijff beter dan Maradona? Nico Tagliafico gaat in het vragenvuur geen supportersvraag uit de weg en wij lichten alvast het een en ander uit.

13 september 2019 - 10:29
tagliaficomagazinecar
Tagliafico zou graag vaker de barbecue aansteken. © Pro Shots

Het complete vragenvuur vond je vrijdag terug in ons tweede magazine, maar het is alvast leuk om een aantal antwoorden van Tagliafico met jullie te delen. Voor de rest verwijzen we toch echt naar ons magazine Ajax Life, dat op het moment van publiceren van dit verhaal naar jullie onderweg is.

“De mensen hier zijn vooral rustiger. Argentijnen zijn gepassioneerder. De avonden eindigen hier ook eerder. In de winter is het om 17.00 uur 's avonds al nacht. Het eten is ook anders,” antwoordt Tagliafico op de vraag van Eddy Verlaan. “Of bijvoorbeeld het fietsen. Hier doen we alles met de fiets, dat kan in Buenos Aires niet. Dat is zelfmoord, automobilisten rijden daar levensgevaarlijk.”

Als het over eten gaat, is meteen aangestipt wat de linksback het meest mist aan Argentinië. “Ik mis het uitgebreid barbecueën op z'n Argentijns, met familie en kennissen. Een vriend van me heeft een Argentijns restaurant in Amstelveen en daar eten mijn vriendin en ik geregeld. Ik kies dan vaak een entraña. Dat is het middenrif van een rund. Heerlijk!”

De vraag van Michel van Schaik is daarmee deels beantwoord, want hij was ook benieuwd wat Tagliafico het leukst vindt aan Amsterdam. Nou, Nico? “De relaxte sfeer tussen Amsterdammers onderling vind ik het mooist aan Amsterdam. Nederlanders zijn beter georganiseerd en leven volgens hun agenda.”

“Als je iets wilt afspreken, kijken ze eerst welke dag het beste uitkomt. Ik mis mijn familie en vrienden wel. In Argentinië kun je makkelijker spontaan afspreken om bijvoorbeeld thuis met een vriend maté te drinken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >