Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Valencia-gangers, laat het net voor het uitvak met rust!

We moeten kort voor vertrek naar Valencia even met elkaar praten. En wat goede afspraken maken. Anders kunnen er problemen ontstaan. Om die problemen te voorkomen, is het een goed idee om het net voor het uitvak van Mestalla gewoon te laten hangen. Anders krijgt Ajax straf...

30 september 2019 - 11:57
valencianetcar
Ajax staat er slecht op bij de Uefa, dus we moeten ons gedragen. © Pro Shots

Zoals we allemaal weten, staat er een voorwaardelijke straf voor Ajax open bij de Uefa. Dat is al een klein jaartje zo en dus zijn de donkere wolken van een wedstrijd zonder uitpubliek bijna verdreven, maar zo ver is het nog niet helemaal...

Daarom deze oproep: blijf in Valencia van het net af! Niet alleen verhaalt Ajax anders de geldboete van de Uefa op de nettentrekkers, ook kan het gebeuren dat we Chelsea-uit op televisie moeten kijken. En daar hebben we geen zin in. Hou het netjes, voorkom gezeur en dan kunnen we straks gewoon lekker naar Londen.

Ajax heeft er tijdens het vooroverleg met Valencia op aangedrongen om geen net op te hangen voor het uitvak, maar de club doet dit standaard wel. Het is op het moment van publiceren van dit verhaal nog niet helemaal zeker wat Valencia doet, maar hou rekening met het bekijken van de wedstrijd door een net.

En nogmaals: laat dat net hangen, anders moeten we Chelsea-uit of Lille-uit toch echt vergeten! En hou je ook een beetje koest ten opzichte van de Spaanse ME, want we weten dat hun manier van discussiëren met de wapenstok is. Laat je niet uit de tent lokken. Hou een volgende Europese uitwedstrijd in je achterhoofd.

We horen vanuit de selectie niet voor niks geluiden dat de steun vanaf de tribunes echt helpt op het veld, dus het zou om 1001 redenen o zo zonde zijn als een volgend uitvak leeg moet blijven. Dit alles gezegd: Valencia-uit lijkt een ideale awayday, goede reis en maak er een mooi tripje van!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >