Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Terugkeer Cassierra naar JC Arena blijkt slechts tussenstop

De terugkeer van Mateo Cassierra naar Ajax was van korte duur. Als hij überhaupt nog voet heeft gezet in Amsterdam... De Colombiaanse spits vervolgt zijn loopbaan bij Belenenses en keert de club definitief de rug toe en hoopt zijn loopbaan daar nieuw leven in te blazen.

03 september 2019 - 12:09
cassierradefwegcarrr
Hopelijk gaan er weer duimpjes omhoog voor Cassierra! © Ajax Images

Cassierra werd door de Argentijns kampioen Racing Club retour afzender gestuurd omdat zijn kwaliteiten die club niet verder hielpen, maar bij Ajax zat hij al enige tijd op dood spoor. Het is gelukkig mogelijk gebleken om door te schakelen en een oplossing te vinden.

De 22-jarige aanvaller is daarmee toe aan zijn vierde ploeg in iets meer dan een seizoen tijd: van Jong Ajax en FC Groningen tot Racing Club en nu dus Belenenses in Portugal. Het valt voor Cassierra te hopen dat hij daar weer speeltijd krijgt, want hier ontbreekt het nogal aan.

Het hoogtepunt van Cassierra blijft voorlopig zijn doelpunt in de kampioenswedstrijd van Jong Ajax in de Jupiler League. De Colombiaan scoorde tijdens seizoen 2017/2018 in totaal achttien keer, waarbij zijn laatste treffer, de bevrijdende 2-1 tegen MVV, zelfs een schaaltje opleverde.

Cassierra weet dus hoe het voelt om te scoren en doelpunten kan Belenenses goed gebruiken. De nummer negen van Portugal is slecht aan de nieuwe voetbaljaargang begonnen en verzamelde in de eerste vier wedstrijden slechts twee punten.

Linksom of rechtsom zal Ajax in ieder geval blij zijn dat het is gelukt om Cassierra te slijten, want tot twee keer toe keerde hij vervroegd terug van een verhuurperiode. Dat is na deze definitieve overgang niet meer mogelijk.

Als Cassierra het nu ineens fantastisch doet, kan Ajax in de toekomst wellicht nog meeprofiteren. De club heeft met Belenenses een percentage afgesproken over een mogelijke, toekomstige transfersom. Maar dan moet de spits tussen nu en 2022 wel goed zijn best doen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >