Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: spelers sparen of sterkste opstelling tegen Fortuna?

Ajax heeft met Lille-thuis en PSV-uit een uitdagende week achter de rug en ontvangt woensdagavond Fortuna Sittard in eigen huis. Is dat een wedstrijd waarbij je kunt rouleren of is dat juist geen goed plan? Hoe zou jij dit midweekse eredivisiepotje aanvliegen als jij de trainer van Ajax was?

25 september 2019 - 10:08
ten-hags-elf-12001
Speelt Ziyech woensdag of krijgt hij rust? © Ajax Images

Het kan zomaar zijn dat Erik ten Hag kiest iemand als Hakim Ziyech rust te geven. De spelmaker kampt met wat lichte klachten en het seizoen duurt nog lang. Zo zijn er wel meer spelers die misschien rust krijgen, terwijl anderen weer ritme kunnen opdoen. Denk aan Donny van de Beek en wellicht Noussair Mazraoui.

Is dit alles een goed plan? Er zijn mogelijkheden genoeg. Quincy Promes en David Neres kunnen in afwezigheid van Ziyech de vleugels bemannen. Dusan Tadic natuurlijk ook. Maar goed, we zijn vooral benieuwd naar wat jij Ten Hag zou adviseren als jij naast hem op de bank zou mogen plaatsnemen.

Zou jij een basisplekje inruimen voor iemand als Perr Schuurs? Hij treft immers zijn oude club. Maar ja, kies je daarvoor, dan moet er ook iemand uit... Wie dan?

En kijkend naar het middenveld. Durf je het aan om een talent als Noa Lang of Jurgen Ekkelenkamp te laten starten of moet het allemaal niet te gek?

Vragen, vragen en nog eens vragen! Feit is dat er met Groningen-thuis (zaterdag) en Valencia-uit (woensdag) weer genoeg uitdagingen op het programma staan. Het is zaak iedereen zo fit en scherp mogelijk te houden. 

Wij zijn al met al flink benieuwd met welke oplossingen en basiself jij op de proppen komt! Als je onze app downloadt, kun je je eigen ideale opstelling tegen Fortuna maken. Zet onze app dus snel op je mobieltje! Gedaan? Mooi! Klik nu op het tabblad ‘de tribune’, selecteer Ajax - Fortuna Sittard en sleep daarna de spelers naar jouw gewenste plek op het veld.

Als je elf namen hebt geselecteerd, kun je jouw opstelling via social media delen met #tenhagself. Dat ziet er dan uit zoals je hieronder ziet.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >