Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil tegen PSV geen 'circusvoetbal' zien bij Ajax

We kennen allemaal de term 'schijtbakkenvoetbal' en het tegenovergestelde is 'circusvoetbal'. Het is geen toeval dat je de ene sticker plakt op PSV en met de andere omschrijving doelt op Ajax, maar Erik ten Hag hoopt vooral dat zijn spelers het circusvoetbal in Eindhoven achterwege laten.

20 september 2019 - 14:42
hagcircuscar
Ten Hag wil geen circus, maar een resultaat in Eindhoven. © Pro Shots

De Ajacieden hebben het de laatste drie jaar al moeilijk genoeg in het Philips Stadion – er werd de laatste drie edities niet eens gescoord en zelfs geen punt gepakt – en dus heeft het resultaat nogal flink prioriteit boven de manier waarop. Het hoeft zondag niet eens per se mooi, laat staan te mooi.

“Ik hou van attractief voetbal en als het functioneel is, hou ik ook van trucjes, maar ik denk dat we hier in doorsloegen tegen Lille OSC. Nogmaals: als het functioneel is, vind ik het prima. Dan juich ik het alleen maar toe,” herhaalt Ten Hag tijdens zijn perspraatje voor PSV-uit.

“Wat wij willen is winnen. Op basis van zo attractief mogelijk spel. Als het uitvoeren van trucjes doorslaat en daardoor een averechts effect heeft, slaan we door. Dan is er sprake van circusvoetbal,” maakt de trainer zijn omschrijving van deze definitie duidelijk.

Ten Hag is niet de enige die waarschuwt voor circusvoetbal. Daley Blind en Hakim Ziyech maakten direct na de 3-0-winst op de nummer twee van Frankrijk al duidelijk dat er te veel balleen achter het standbeen langs gingen, terwijl Sergiño Dest tijdens het duel een uitbrander kreeg van Dusan Tadic.

Die uitbrander van Tadic vond Ten Hag een goed teken, omdat het vanuit de spelers zelf kwam. Dit maakte de trainer duidelijk in gesprek met Ajax Life. “We willen als spelersgroep en staf dezelfde taal spreken. Als het niet meer functioneel is, schaadt dit het proces en dus de kans op resultaat.”

“Dan is het goed om erop te wijzen dat het doorslaat en elkaar ook te corrigeren. Ik noem dat het zelfregulerend vermogen binnen onze selectie. Ik zag toen ook duidelijk dat er sprake was van acceptatie en daarmee is de eerste stap gezet. Ja, dat maakt het voor mij alleen maar gemakkelijker.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >