Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Johan Cruijff Arena

Ten Hag vooralsnog content met nieuwe grasmat

De 1-0 van Ajax - sc Heerenveen is nog altijd onderwerp van gesprek. Maar de nieuw neergelegde grasmat niet. Op zich is dat een goed teken, maar wij besloten het toch eventjes te peilen. En wat blijkt? Erik ten Hag is tevreden over de vers neergelegde grasmat in de Johan Cruijff Arena.

16 september 2019 - 15:51
hagmatlillecar
De uitglijder van Schuurs bleef gelukkig zonder gevolgen. © Pro Shots

De interlandperiode werd door Ajax en de JC Arena niet benut om een poging te wagen het gras te laten herstellen, maar om serieuze maatregelen te nemen. De graswortels waren aangetast en dat is waarschijnlijk een gevolg van het warme en benauwde weer tijdens de zomer.

Een proces van natuurlijk herstel ging te lang duren en daarom werd op aandringen van Ajax het besluit genomen een nieuw veld in het stadion te leggen. Binnen twee dagen was de klus geklaard, maar toch zagen we tijdens Ajax - Heerenveen weer de nodige spelers uitglijden.

“Weet je wanneer er pas veel spelers uitgleden? Tijdens onze wedstrijd tegen Apoel Nicosia. Het was toen echt een heel groot probleem. Het huidige veld is een stuk beter dan de vorige grasmat,” reageerde Ten Hag op de vraag van Ajax Life.

“Het stemt me tevreden wat ik zaterdag heb gezien en met gelet op de weersomstandigheden hoop ik dat het veld nog beter wordt. En ik hoop ook dat we kunnen blijven beschikken over een goede grasmat.”

De volgende test wordt niet alleen Ajax - Lille OSC, maar ook het doorstaan van het afdekken van het veld tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE).

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >