Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag spreekt over cowboys bij fantastisch PSV

We zijn aanbeland in de dagen voor PSV - Ajax. De twee titelkandidaten ontmoeten elkaar zondag in Eindhoven voor een directe confrontatie. Erik ten Hag keek alvast vooruit.

20 september 2019 - 14:01
cowboy-1200
Malen is één van de 'cowboys' waar Ten Hag op doelt. © Pro Shots

Tijdens het gebruikelijke perspraatje ging de trainer desgevraagd in op de rivaliteit tussen beide ploegen. Waarom lijkt dat bij PSV gevoeliger te liggen dan bij Ajax?

Ten Hag: “Je houdt van Ajax of niet. Er is geen middenweg in Nederland. Ik ken de rivaliteit vanuit PSV naar Ajax, want ik heb drie jaar in Eindhoven gewerkt. Ze zijn altijd gebrand om van Ajax te winnen, maar wij moeten nog ‘gebrander’ zijn.”

De trainer denkt niet dat zijn spelers kampen met allerlei revanchegevoelens na de laatste twee verliesbeurten in het Philips Stadion. “Ach, die facetten... Dat is het verleden, daar kunnen we nu niks meer mee. We gaan gewoon tegen een fantastisch team spelen en daar willen we van winnen.”

Vooral de aanval van de Eindhovense formatie springt volgens Ten Hag in het oog. “Ze hebben een blok van zes achterin, soms vijf als Denzel Dumfries opkomt en voorin hebben ze vier cowboys rondlopen,” doelend op de rappe aanvallers van PSV.

Ten Hag stelde verder dat hij geen risico’s wil nemen met Donny van de Beek. De middenvelder traint weer mee met de groep, maar de coach stelde fijntjes dat PSV-uit belangrijk is, maar dat er nog veel meer belangrijke wedstrijden volgen.

Lisandro Martínez ging tegen Lille OSC (3-0) vlak voor tijd met wat ongemakken naar de kant, maar kan gewoon spelen. “Hij heeft honderd procent getraind en is fit. Hakim Ziyech heeft wat klachten. Het is geen blessure, maar we moeten wel goed opletten dat het dat niet wordt.”

De verwachting is dat de spelmaker zondag in Eindhoven gewoon aan de aftrap staat. De bal gaat 16.45 uur rollen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >