Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over Marin: ‘Lastig om Ajaxstijl onder de knie te krijgen’

Razvan Marin heeft nog geen fantastische indruk achter gelaten bij Ajax. De Roemeen startte het seizoen met een aantal basisplekken, maar kijkt de laatste tijd steeds vaker toe vanaf de bank. Erik ten Hag heeft desondanks nog steeds het volste vertrouwen in de middenvelder.

07 september 2019 - 14:24
2019-08-06-PAOK-Ajax-149
Marin heeft volgens Ten Hag gewoon wat tijd nodig. © Pro Shots

Marin kwam deze zomer voor een slordige twaalf miljoen over van Standard Luik. De middenvelder begon het seizoen als basisklant, maar na de wedstrijd op Cyprus tegen Apoel lijkt het erop dat hij zijn basisplek kwijt is. Is er nu reden voor paniek? Niet als het aan Ten Hag ligt. De trainer heeft nog steeds vertrouwen in Marin.

“Het is voor iedere speler die van buitenaf komt lastig om de specifieke Ajaxstijl onder de knie te krijgen, maar Razvan heeft echt voetbalgogme en bezit daarnaast ook de technische voorwaarden om zich hier snel te kunnen aanpassen,” aldus de trainer tegenover ELF Voetbal.

Hier en daar werd Marin gepresenteerd als opvolger van Frenkie de Jong en dat schiep hoge verwachtingen, maar het etiket ‘de nieuwe Frenkie’ bleek al snel niet bij de Roemeen te passen. George Ogararu sprak tegenover Ajax Life al eerder uit dat het niet eerlijk is om de twee spelers met elkaar te vergelijken. “Ze hebben beiden hun eigen unieke kwaliteiten.”

Marin heeft volgens Ten Hag dus gewoon wat tijd nodig om zich aan te passen. De oefenmeester ziet genoeg kwaliteit bij de international en heeft er het volste vertrouwen in dat het allemaal wel goedkomt. “Ik zie in zijn spel technische handelingen die bewijzen dat hij goed is onderlegd.”

Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter, dat weet Ten Hag ook. “Aan de hand van beelden bespreek ik met hem wat er nog beter kan aan zijn spel. Met name wat onze speelwijze van spelers op zijn positie vraagt. Hij maakt daarin zichtbaar stappen,” sluit de trainer af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >