Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lat bij Ajax gaat niet omlaag om eigen jeugd speeltijd te gunnen

De interlandperiode ligt achter ons en dus kroop Erik ten Hag achter de microfoon voor de gebruikelijk persconferentie richting de volgende wedstrijd, in dit geval het thuistreffen met sc Heerenveen van zaterdagavond.

13 september 2019 - 13:59
lang-dest-1200
Lang viel gretig in op bezoek bij Sparta. © Pro Shots

Tijdens het perspraatje werd Ten Hag onder meer gevraagd naar het rust geven van spelers, ook gezien pijntjes en de wedstrijd tegen Lille OSC van dinsdag. Zou de trainer iemand als Noa Lang durven opstellen?

“Ik heb hem laten invallen tegen Sparta,” reageerde Ten Hag droogjes. “Noa ontwikkelt zich heel goed en kan op een aantal posities spelen. Als linkerspits, maar ook vanaf de rechterkant. Hij kan ook op ‘tien’ spelen, al heeft hij daar nog niet altijd het geduld en slaat hij aan het zwerven.”

Volgens Ten Hag moet Lang daar nog stappen maken. “Op die positie vult hij de tactische discipline nog niet altijd goed in, waardoor de veldbezetting uit het lood slaat. Dat moet hij nog leren, maar aanvallend heeft hij veel potentie, dat is duidelijk. Maar de concurrentie is hoog.”

Door de komst en aanwezigheid van spelers als Dusan Tadic, Daley Blind en Hakim Ziyech is de lat bij Ajax nogal omhooggegaan. Is het in die zin niet lastiger voor jeugdspelers om door te breken?

Ten Hag: “De lat is zeker omhooggegaan, dus dat is inderdaad niet makkelijk. Maar kijk naar Sergiño Dest. Die kan het ook. Kijk, speeltijd krijg je niet, die moet je verdienen. Ook in de jeugd. Willen ze dag voor dag alles geven? Volgens ze het plan? Ze moeten niet in teleurstellingen blijven hangen. Dan kan het snel gaan.”

Volgens de trainer moet het door laten stromen van jeugdspelers geen doel op zich zijn. “De beste speelt. We leggen de lat niet lager omdat jeugd moet doorstromen, nee de lat moet omhoog en de kwaliteit in de jeugd dus ook.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >