Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico verklaart rake kopballen: 'Het is een kwestie van willen'

Nico Tagliafico heeft dit seizoen alweer drie treffers gemaakt, waarvan twee maal via een kopbal. Dat is best bijzonder omdat hij slechts 1.73 meter meet. Toch krijgt de linksback de bal tegen zijn hoofd in het strafschopgebied. Hoe doet hij die dekselse Tagliafico toch? Het komt neer op pure wilskracht.

15 september 2019 - 21:02
nicokopbalcar
Voor en na een rake kopbal spat de wilskracht er vanaf bij Nico! © Pro Shots

Tagliafico wordt door Klaas Jan Huntelaar omschreven als de ijzervreter van Ajax en daarmee heeft de spits het bij het rechte eind. Huntelaar is zelf ook niet vies van een potje loeren, scherp zijn en toeslaan zodra het kan, maar Tagliafico moet er gezien zijn geringe lengte nog iets meer zijn best voor doen.

“Alles draait om focus, concentratie en de wil om die bal in het doel te krijgen. Het is belangrijk om die beweging te maken, om goed te timen, maar het begint met de wil om te scoren. Ondanks mijn geringe lengte bereid ik me altijd voor om te koppen, ik train veel op mijn sprongkracht en ben er altijd klaar voor,” legt Tagliafico dit keer via een tolk uit aan onder meer Ajax Life.

Hoe hard die bal ook via zijn hoofd in het doel belandde van Heerenveen... het tweede doelpunt van Tagliafico was nog veel fraaier! De linksback schatte een indraaiende bal van Hakim Ziyech bij de tweede paal op waarde en schoof zijn been ver genoeg uit om, al hangend als een standbeeld, de bal richting verre hoek te sturen alsof hij niet anders is gewend.

“Die pass van Hakim was ongelooflijk! Als Hakim de bal met links naar binnen draait, weet je dat de bal kan komen. Ik begin altijd gelijk te rennen. De eerste treffer was een kwestie van willen en ook van overtuiging, die tweede was een mooi moment voor de fotografen,” vervolgt de Argentijn.

“Alles klopte aan onze aanval waaruit de 4-1 viel! Ik hield er al rekening mee dat de bal naar mij kon komen en ik strekte mijn been zo ver mogelijk. Ik raakte de bal en die verdween in de verre hoek, precies aan de goede kant van de paal.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >