Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico kraakt Álvarez en 'badmuts' Neres verliest van Peru

De interlandperiode is voor de gemiddelde Ajaxsupporter een noodzakelijk kwaad. Het goede nieuws is dat deze nu is afgelopen en dat het vizier gericht kan worden op Heerenveen-thuis van zaterdagavond. Toch kijken we even wat de Ajacieden over de grens deden.

11 september 2019 - 10:09
nico-edson-1200
Tagliafico wint als kleinste maar weer eens een kopduel! © Pro Shots

We beginnen even bij David Neres. De aanvaller verloor vannacht met 1-0 van Peru. Het betrof een oefenpot, dus er liep verder geen bloed uit. Voor Neres zelf liep dat allemaal net even anders, want hij moest de wedstrijd volmaken met een soort badmuts op zijn hoofd.

Een badmuts? Oh jazeker. De Ajacied kwam namelijk onfortuinlijk in botsing met zijn teammaat Casemiro en beide Brazilianen konden doorspelen met een zwarte badmuts op. Neres had overigens een basisplaats en mocht een dik uur spelen in Los Angeles. Hij had de mogelijkheid om te scoren, maar wist een grote mogelijkheid niet te verzilveren.

Er werd nog meer geoefend, waarbij twee Ajacieden elkaar tegenkwamen. Nico Tagliafico en Edson Álvarez kruisten de degens in de oefenwedstrijd tussen Argentinië en Mexcio. De linksback van Ajax komt met een goed verhaal terug in Amsterdam, want hij wist zijn ploegmaatje met 4-0 weg te spelen.

Álvarez zal daar bij terugkeer op sportpark De Toekomst nog wel effe mee geplaagd worden, zo is onze voorzichtige inschatting. Hij kan dan altijd zijn vingers in zijn oren doen, als hij ‘de kritiek’ zat wordt. Zowel Tagliafico als Álvarez stonden de hele wedstrijd op het veld.

Het vooral genieten geblazen in de eerste helft. Daarin werden namelijk alle treffers geproduceerd, waarvan er drie op naam kwamen van Internazionale-spits Lautaro Martínez.

We eindigen dit rondje langs de velden bij Sergiño Dest. De jongeling mocht wederom in de basis beginnen bij het eerste elftal van de Verenigde Staten. Het verhaal is bekend. De KNVB gaat proberen om Dest voor zich te winnen en er moeten snel keuzes worden gemaakt.

Dest speelde in de oefeninterland tegen Uruguay gelijk met 1-1 en stond zeventig minuten binnen de lijnen. De Ajacied maakt een stormachtige ontwikkeling door en keert na twee basisplaatsen met de A-ploeg van Amerika ongetwijfeld met een voldaan gevoel terug in Amsterdam.

En wij hebben ook een voldaan gevoel, want we kunnen weer uitkijken naar een thuiswedstrijd van Ajax, zaterdagavond tegen Heerenveen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >