Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stoeltje 63: Kaartverkoop en z'n moeder

Jarenlang dacht ik er niet over na en kocht ik twee losse kaartjes of passe-partouts voor Europese potjes van Ajax. Dit hield ik tot voor kort prima vol. Tot Ajax - Juventus, vorig seizoen, om precies te zijn. De week voor zo’n potje zag ik dan wel wie zin had mee te gaan. Die tijd is duidelijk voorbij. Ik zit nu enkel vastgeroest naast mijn seizoenkaartmaat, ook Europees. Extra kaartjes zijn zo goed als niet te krijgen.

12 september 2019 - 15:12
stoeltje63kaartplusmoedercar
Het grote probleem is dat Ajax tegenwoordig te sexy is. © De Brouwer

Helemaal geen probleem natuurlijk. Ik kan gewoon blijven gaan. Ik begrijp echter goed dat mensen zonder seizoenkaart nu massaal achter het net vissen. Vandaag op sociale mediakanalen is de bijkomende frustratie zelfs zeer zichtbaar. Scheldkanonnades op het systeem van de kaartverkoop. Gevloek op de site en op de moeder van de site.

Het grote probleem is echter dat Ajax tegenwoordig te sexy is. Veel te. Wembley had gemakkelijk voor die drie potjes uitverkocht kunnen worden, met Camp Nou erbij. Dat was alleen logistiek een nog grotere ramp geweest dan die kaartverkoop.

We moeten het doen met ons knusse huiskamertje, de Johan Cruijff Arena. Voorheen verreweg het grootste stadion van Nederland, tegenwoordig meer het Paradiso van het voetbal. Ajax als Radiohead dat in de kleine zaal speelt.

Voorheen verreweg het grootste stadion van Nederland, tegenwoordig meer het Paradiso van het voetbal

Niet zoals ik vroeger naar het Olympisch Stadion keek. Iets groters was niet denkbaar. Daar lukte het me ook altijd om een kaartje te bemachtigen. Ik had nog lang geen seizoenkaart, maar wel vaak een sigarenzaak binnen handbereik. Waar altijd nog een kaartje voor me was. “Doe er ook maar een rolletje Mentos bij.”

Nee, dat is niet meer. De Johan Cruijff Arena 2019 kan niet tippen aan het Olympisch 1995. Het nieuwe stadion is als je naar vraag en aanbod kijkt veel en veel kleiner. En helaas is het ook niet als De Meer, dat dus een veel groter alternatief stadion had in Zuid. Maar iets groters dan onze knusse voetbaltempel is er dus niet. In heel het land niet.

Het enige – behalve Wembley naar Amsterdam verschepen – dat de kaartenschaarste op zou lossen, is als dit Ajax als een pudding in elkaar stort. Als het puntloos voor Kerst de Champions League verlaat. Alleen dan zal de Arena weer een enorm stadion blijken.

Dan werkt de kaartverkoopsite en zijn of haar moeder ook weer uitstekend. Ik weet het zeker. Dan kan ik met mijn seizoenkaartmaat weer lekker zeuren en zeiken, omringd door prachtige lege rode stoeltjes. Niet verkeerd, maar nee.

Chagrijn over de kaartverkoop is uiteindelijk toch stukken beter.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >