Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spelersgroep roept Tadic uit tot maker van 1-0 tegen Heerenveen

Dusan Tadic krijgt de 1-0 tegen sc Heerenveen op zijn naam. Dit is de conclusie van een heus kleedkamerberaad, want tot op heden was onduidelijk wie er de boeken ingaat. En dat is het nog steeds een beetje, want de KNVB zal nog tot actie moeten overgaan.

16 september 2019 - 16:16
wieowieheerenveencar
Is er gestemd, een lootje getrokken, hoe gaat zoiets? © Pro Shots

Tadic beroerde de vrije trap die Klaas Jan Huntelaar zaterdag nam met zijn rug, waardoor de bal in de kruising zeilde. Als de bal niet was aangeraakt, was die zeker niet in de kruising geëindigd en wie weet maakte dit wel net het verschil voor de keeper.

Hoe dan ook, Ajax maakte de 1-0. Maar in deze tijden van statistieken kan het best een dingetje zijn om een doelpunt aan speler A of B toe te kennen. Zo is Tadic bezig aan een reeks van acht duels op rij waarin hij trefzeker was. Als de goal wordt toegekend, is hij pas de vierde Ajacied die dit lukt.

Maar hoe is nu precies besloten dat niet Huntelaar, maar Tadic de maker is? “We hebben daarnet vastgesteld dat Dusan 'm heeft gemaakt. Er zijn geen scheve gezichten, er is geen ruzie, Joël heeft het net opgelost. Hij was scherprechter,” aldus Ten Hag tussen de serieuze zaken over Ajax - Lille door.

“We hebben het zelf besloten, want zo was het toch? Het was een goede assist van Klaas Jan! Wat ik ervan vind? Wat ik net zeg, het is beslist. Hoezo denken de goden van de statistieken er anders over, het is toch Dusan? Als het nu verkeerd op Teletekst staat, klopt het niet. Dan moeten we het veranderen,” vervolgde de trainer.

Hoewel een spits leeft voor doelpunten, schijnt Huntelaar ermee te kunnen leven dat Tadic als doelpuntenmaker in de boeken terechtkomt. “Ik verwacht dat Dusan in het vervolg van dit seizoen veel assists gaat geven, want die staat nu bij Huntelaar in het krijt. Hij gaat het terugbetalen.”

Hoewel Tadic in de Johan Cruijff Arena tot doelpuntenmaker is uitgeroepen, moet er nog wel actie worden ondernomen om het wedstrijdformulier gewijzigd te krijgen. Scheids Allard Lindhout vulde Huntelaar in als maker van de 1-0 en er moet nu binnen acht dagen 'beroep' bij de KNVB worden aangetekend.

“Ach joh, dat weet ik toch allemaal niet,” reageerde Ten Hag op het bewandelen van die formele weg. “Ik ben bezig met de wedstrijd van morgen, man. Het zal mij een zorg zijn!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >