Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Promes: 'De deur van Ten Hag staat altijd open'

Vanuit zekere hoeken en in bepaalde programma’s wordt nog altijd stelselmatig verkondigd dat spelers niet met Erik ten Hag overweg kunnen. Steeds vaker wordt dat ook weerlegd. Ditmaal door Quincy Promes.

19 september 2019 - 10:23
promes-12001
Promes begrijpt niet waar alle verhalen over Ten Hag vandaan komen... © Pro Shots

De zomeraankoop spreekt vrijuit over die verhalen in de nieuwe Voetbal International, nadat Hakim Ziyech een week eerder tegenover Hans Kraay junior al had aangegeven dat hij Ten Hag een prima kerel vindt.

Promes kent zijn trainer überhaupt al goed vanuit hun eerdere samenwerking in Deventer bij Go Ahead Eagles. Hij herkent zich niet in alle wilde verhalen die de ronde doen, maar die door steeds minder mensen voor waarheid worden aangenomen.

“Ik ken de trainer en weet dat ik naar hem toe kan, als mij iets dwarszit. Hij staat mij dan altijd te woord en hij doet dat ook met anderen. Zijn deur staat altijd open en niet alleen voor mij. Mochten er onderling problemen zijn, dan ga ik ervan uit dat die worden opgelost. Ik merk hier eerlijk gezegd niks van en volgens mij is het ook helemaal niet waar.”

De vraag is waar de verhalen precies vandaan komen. Promes weet het ook niet. “Dat moet je aan de desbetreffende personen vragen. Je hebt altijd onruststokers die iets proberen te forceren. De waarheid is dat er een goede sfeer is en we resultaten halen. Natuurlijk zijn we kritisch op elkaar en corrigeren elkaar echt als dat nodig is.”

Promes benadrukt nog maar eens hoe succesvol zijn huidige club de voorbije jaargang was en hoe alle doelen werden behaald. Inmiddels is hij daar onderdeel van en hoopt dezelfde successen te behalen, wetende dat daarmee alvast een goede start is gemaakt. “We hebben de Johan Cruijffschaal gewonnen en de Champions League bereikt.”

De aanvaller weet hoe het is om middelpunt van spot te zijn in voetbalpraatprogramma’s, waar vooral Johan Derksen een hoop meningen verkondigt. De snor stelde afgelopen zomer dat hij Promes geen speler vindt die Ajax beter maakt en dat hij het nog nergens heeft waargemaakt.

De inmiddels wijzer geworden Promes gelooft het allemaal wel, maar hij liet het er destijds niet bij zitten. “Ik heb één keer gereageerd op Derksen, maar dat doe ik nu niet meer. Ze floepen er in dat programma regelmatig wat uit als het om mij gaat. Ik dacht: ‘Nu zeg ik een keer wat terug’. Ik kan goed omgaan met kritiek, hoor. Ik begrijp het soms ook wel. Misschien komt het omdat ik in Rusland zat en toch een beetje uit beeld was. Terwijl het wel mijn beste jaren waren.”

Promes schreef afgelopen zomer op zijn Instagram-account dat ‘Johan diksnor Derksen de grootste clown in de voetbalwereld’, waarna hij een screenshot deelde met het carrièreverloop van Derksen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >