Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars denkt dat volgende transferzomer spannender wordt

Na het sprookjesseizoen van vorig jaar leek een leegloop bij Ajax onvermijdbaar. De realiteit was echter heel anders en Marc Overmars wist veel sterkhouders binnenboord te houden. De directeur spelerszaken spreekt zich na een relatief rustige transferzomer uit over contractverlengingen en richt het vizier alvast op volgend jaar.

07 september 2019 - 11:55

Ajax speelde vorig seizoen de pannen van het dak en dus was het niet gek dat vrijwel de gehele selectie in de belangstelling stond van de Europese top. Volgens Overmars was er voor liefst negentig procent van de groep interesse vanuit het buitenland. Toch wist de directeur spelerszaken een hoop sterkhouders binnenboord te houden.

Met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Lasse Schöne vertrokken er drie belangrijke spelers, maar er werd in Amsterdam voor veel erger gevreesd. Met het aanhouden van onder andere Hakim Ziyech, David Neres en Donny van de Beek kunnen we gerust zeggen dat Overmars het echt prima heeft gedaan deze transferzomer.

“Dat is een compliment voor de club. We hebben alles tijdig afgekaart en bepaalde standpunten ingenomen. Veel spelers zien in dat ze bij Ajax Champions League kunnen spelen en daarin belangrijk kunnen zijn. Bij een andere club moet je altijd maar afwachten of je daar ook onbetwist basisspeler bent,” aldus Overmars tegenover AjaxTV.

De directeur spelerszaken verlengde een boel contracten, met de belofte dat er volgende transferzomer wordt meegedacht bij een eventueel vertrek uit Amsterdam. De verwachte leegloop wordt dus eigenlijk met een jaartje verschoven. Overmars richt zijn vizier daarom nu al op wat komen gaat.

“We moeten nu al kijken naar volgend jaar. Misschien zijn er dan spelers die zeggen dat ze een buitenlands avontuur willen aangaan. Ik denk dat het volgende transferzomer best wel eens heel spannend kan worden. Het wordt misschien wel lastiger dan dit jaar. We moeten de boel weer op orde krijgen en daarop inspelen,” sluit Overmars af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >