Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana verklaart zijn reddingen: 'Het zijn niet zomaar reflexen!'

Het zal zelden zijn gebeurd dat Ajax met 3-0 won, terwijl de tegenstander net zulke grote kansen kreeg. Toch is dat precies wat er voorviel tijdens Ajax - Lille OSC. De Fransen waren duidelijk de mindere, maar wat als Andre Onana iets minder scherp was geweest...?

18 september 2019 - 15:50
onanalillecar1
Onana houdt Ajax letterlijk en figuurlijk op de been. © Pro Shots

“Ik moest er dit keer hard voor werken om de nul te houden. Het belangrijkste was om te winnen en goed van start te gaan in de Champions League, dat hebben we gedaan. Hoewel we heel aardig stonden te verdedigen, was het ook voor mij een goede wedstrijd,” aldus Onana tegenover onder meer Ajax Life.

De doelman moest verschillende keren in actie komen nadat zijn verdediging er niet in was geslaagd om counters van Lille bijtijds in de kiem te smoren. Zijn misschien wel belangrijkste redding verrichtte Onana vlak voor rust met zijn benen.

Was het een reflex of bewuste redding? “Het was natuurlijk mijn intentie! Ik train iedere dag onwijs hard om die redding in de wedstrijd te kunnen maken! Deze wedstrijd had ik goede reddingen in huis en hopelijk is dat zondag ook het geval, als het nodig is.”

“Het was een goede avond voor mij. Ik ben dan ook heel blij dat ik werd verkozen tot Ajacied van de Wedstrijd en ik beschouw het als een mooie waardering voor mijn optreden. Weet je wat het is? Dit is de Champions League. Ook al win je met 3-0, de tegenstander is gewoon goed. Lille ook.”

Onana was dus blij. Heel blij. Ajax begon zijn avontuur in het kampioenenbal met een overwinning en dat is altijd goed, want vorige keren dat dit gebeurde, werd vervolgens minimaal de kwartfinales bereikt. Dat is echter een statistiek waar de keeper voorlopig geen boodschap aan heeft.

“Iedereen wil onze ploeg heel graag vergelijken met vorig seizoen, maar een nieuw seizoen is altijd anders. Al denk ik wel dat we weer een goed team hebben. We hebben volop balbezit en maken flink wat doelpunten. We gaan gewoon weer iedere wedstrijd ons best doen en lekker voetballen.”

Er gebeurden weer volop mooie dingen. Van doelpunten tot individuele acties en een heerlijk sfeertje op de tribunes, wat vond Onana het mooiste moment van de dolle dinsdag? “De 2-0! Die was belangrijk om de wedstrijd te killen. En ja, mijn redding op 1-0 was dat ook. Maar daar sta je voor als keeper, zoals een aanvaller als taak heeft om te scoren. Ik was dit keer beter dan de aanvallers van Lille.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >