Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nederlands elftal doet wat het moet doen en verslaat Estland

Het Nederlands elftal heeft de overwinning op Duitsland maandag nóg iets meer glans gegeven. Dit gebeurde door in Estland te winnen (0-4) van Estland. Het verschil tijdens het spel van kat en muis werd vooral gemaakt door Ryan Babel, die twee keer de weg naar het doel wist te vinden. Ook Memphis Depay en Georginio Wijnaldum scoorden.

09 september 2019 - 22:39
estlanduitcar
Babel en Wijnaldum waren in totaal goed voor drie doelpunten. © Pro Shots

Oranje was tijdens de EK-kwalificatiereeks buiten zijn schuld op achterstand geraakt – het trad aan in het finaleweekeinde van de Nations League – maar dankzij de tweede driepunter in enkele dagen tijd, ligt het weer goed op koers voor deelname aan het eerste eindtoernooi sinds het WK 2014.

Het leek op papier appeltje, eitje om Estland te verslaan en in de praktijk kwam het hier gelukkig ook op neer. Er waren serieus momenten waarop Nederland tachtig procent van het balbezit had, maar veel belangrijker: er werd ook iets gedaan met dat balbezit.

Het was wachten op doelpunten en die wachttijd was al na zeventien minuten verstreken. De 32-jarige Babel lette goed op toen Daley Blind de bal met een voorzet achter de laatste linie legde en sloeg toe. Fijn voor Babel, fijn ook voor Blind! De Ajacied kreeg ondanks de winst op Duitsland (2-4) flink wat kritiek te verduren.

Slechts een spaarzame uitbraak van Estland had in het vervolg de wedstrijd nog op zijn kop kunnen zetten, maar er werd attent verdedigd. En het was Babel die de marge met een rake kopbal, dit keer op aangeven van Depay die later zelf scoorde, kort na rust naar twee tilde. Wijnaldum bepaalde de eindstand tenslotte op 0-4.

De ploeg van Ronald Koeman zette duidelijk koers naar een veilige haven en eenmaal daar kon de blik ook gericht op tussenstanden elders. Duitsland won de lastige uitwedstrijd tegen Noord-Ierland met 0-2, waardoor de drie aan de kop van kwalificatiegroep C nu dicht tegen elkaar aanschurken. Dat is vooral slecht nieuws voor de Noord-Ieren, die nog twee keer uitkomen tegen Oranje en op bezoek moeten in Duitsland.

Als het Nederlands elftal tijdens de volgende speelronde, halverwege oktober, in eigen huis een goed resultaat neerzet tegen de Noord-Ieren, komt kwalificatie voor het EK erg dichtbij. Maar vooralsnog is dat als, als, als en laten we ons na donkere tijden vooral niet te vroeg rijk rekenen.

Het was voor de Oranjehemden in Tallinn in ieder geval een prima avondje. Iemand die dat absoluut zal beamen, is Joël Veltman. De Ajaxverdediger speelde voor het eerst in bijna twee jaar tijd een interland en mocht – met een gele kaart op zak – zelfs de negentig minuten volmaken. Dat voelt voor Veltman na veel donkere dagen ongetwijfeld als een persoonlijke victorie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >