Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Johan Cruijff Arena

Markerink: ‘De Johan Cruijff Arena is absoluut veilig’

In Alkmaar zit AZ met de gebakken peren na het instorten van een deel van het stadiondak. Henk Markerink, algemeen directeur van de Johan Cruijff Arena, schrok van het incident bij de buurman en keek binnen de eigen organisatie hoe het is gesteld met het periodieke onderhoud.

06 september 2019 - 11:59
dak-1200
Volgens Markerink zijn de periodieke stadioncontroles in orde. © De Brouwer

“Het is ontzettend triest voor AZ, maar het schudt iedereen ook wakker,” zegt Markerink, in een uitgebreid en boeiend gesprek met BNR Nieuwsradio. “De eerste maatregel die wij hebben genomen toen het gebeurde? Inventariseren wat wij zelf precies doen aan controles. Daaruit blijkt dat er geen enkele reden is om extra maatregelen te treffen.”

“Vanaf het begin is voor ons het waarborgen van de veiligheid van de 55.000 mensen die binnen zijn het belangrijkste,” vervolgt Markerink, die aangeeft dat het gebeuren bij AZ zet de zaken toch weer even op scherp zet. Hoe zien de controles eruit en is dat afdoende? Het antwoord daarop is ‘ja’ aldus Markerink.

“Wij controleren periodiek. Dat is onderdeel van het onderhoudsprogramma. We kijken daarbij niet alleen naar het dak, maar ook de tribunes en de rest van de hele constructie. De Arena is absoluut veilig,” benadrukt de directeur.

Markerink: “We hebben natuurlijk een stadion waar nog veel meer gebeurt dan alleen het spelen van voetbal. Er wordt best veel met de dakconstructie gedaan, ook rondom concerten. Constructeurs, brandweer en de verschillende bouw- en woningdiensten kijken daar elke keer naar. Iedereen kijkt continu mee.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >