Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax en Go Ahead Eagles delen de punten in Deventer

Jong Ajax heeft vrijdagavond op bezoek bij Go Ahead Eagles gelijkgespeeld (1-1). De beloften keken al zeer snel tegen een achterstand aan, maar knokten zich uiteindelijk naar een punt. De ploeg van Mitchell van der Gaag liet een overwinning in de slotfase liggen, nadat er een penalty werd gemist.

21 september 2019 - 09:58
Copyright-ProShots-4589387
Jong Ajax keek al na veertig seconden tegen een achterstand aan. © Pro Shots

Voordat Jong Ajax überhaupt ten aanval kon, lag de bal al in het eigen doel. De beloften kregen na minder dan een minuut spelen een corner tegen, die werd binnengelopen door Sam Beukema. De achtervolging moest worden ingezet, maar de Amsterdammers konden ondanks het vele balbezit geen vuist maken.

Jong Ajax mocht zelfs blij zijn dat het ‘maar’ met een 1-0 achterstand richting de kleedkamer ging. Kowet kreeg in de omschakeling volop kansen om de marge uit te breiden, maar lieten deze meermaals liggen. Jaroslav Navratil kreeg vlak voor rust de grootste mogelijkheid op een ruimere voorsprong, maar zijn stiftje belandde naast de goal.

Van der Gaag voerde na de thee wat wijzigingen door en dat wierp gelijk zijn vruchten af. Nadat het schot van Lassina Traoré op de vuisten van de Deventenaarse doelman kwam, wist Jurgen Ekkelenkamp wel het net te vinden. De middenvelder nam de bal met een hakje knap mee en rondde vervolgens beheerst af.

Jong Ajax ging na de openingstreffer op zoek naar meer en het was dan ook regelmatig dichtbij de voorsprong. Traoré kreeg enkele goede kansen en ook Carel Eiting had de 2-1 op zijn schoen. De vrije trap van de middenvelder ging echter naast. De Eagles loerde tegelijkertijd op de counter en kwamen er ook een aantal keer gevaarlijk uit.

Vlak voor tijd kreeg Jong Ajax alsnog de perfecte mogelijkheid om de drie punten mee naar Amsterdam te nemen. Nadat er hands werd gemaakt in de vijandelijke zestien, mocht Traoré aanleggen voor een pingel. De spits koos echter dezelfde hoek uit als de doelman van Kowet en zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk toch in een gelijkspel.

De beloften staan nu op een zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie en moeten aansluiting zien te vinden met de top van de ranglijst. Vrijdag 27 september kan de eerste stap worden gezet, als Jong Ajax op bezoek gaat bij MVV. In Maastricht wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >