Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Johan Cruijff Arena

Johan Cruijff Arena moet grasmat al na vier duels vervangen

Ajax vervolgt het seizoen straks op een nieuwe grasmat. Dit is geen bericht dat je begin september al verwacht te lezen, maar het is niet anders. De wortels van het gras waarop seizoen 2019/2020 werd gestart, blijken aangetast. Zo erg zelfs dat het beter is om de complete mat te vervangen.

04 september 2019 - 15:53
nualweernieuwgrascar
Je kon tijdens Ajax - Apoel al zien dat er iets mis was met het gras. © De Brouwer

We hadden op basis van diverse tractoren rondom de Johan Cruijff Arena al het idee dat er iets aan de hand was, maar nog voordat we officieel navraag konden doen, wist Voetbal International wat er precies speelde: er wordt weer eens een grasmat vervangen.

De Ajacieden hebben dit seizoen pas vier thuiswedstrijden gespeeld en dan vraag je je toch af: wat is er mis gegaan? Het blijkt in ieder geval dat de graswortels zijn aangetast, waardoor de mat zich nooit goed heeft kunnen hechten. Dit is waarschijnlijk het gevolg van de extreme zomerse hitte.

Het nieuwe veld was juist ruim op tijd – ergens half juli al – neergelegd, zodat het goed kon hechten voordat de eerste wedstrijd erop werd gevoetbald. Vooral tijdens Ajax - Apoel Nicosia (2-0) zagen we echter veel spelers uitglijden en dit had dus niet alleen met de combinatie van condens en dicht dak te maken.

Het probleem zit letterlijk en figuurlijk dieper dan dat, namelijk in de wortels van het gras. Zoiets herstel je niet zomaar en bovendien: de mat moet wel het drukke programma van de komende tijd aankunnen. Ajax speelt diverse thuiswedstrijden en daar komen ook nog eens drie Europese avondjes bij.

Diverse spelers van Ajax maakten blijkbaar al hun ongenoegen kenbaar en de kritiek kwam overeen met waarnemingen van diverse sensoren die in het veld zijn verwerkt: het gras voldoet niet aan de hoge eisen die Ajax stelt aan de Johan Cruijff Arena.

Daarop werd besloten om het veld te vervangen. Er is inmiddels een begin gemaakt. De nieuwe mat wordt donderdag en vrijdag neergelegd en moet dan tiptop in orde zijn voor Ajax - sc Heerenveen van zaterdag de 14e.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >