Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Interessant: de mens achter het gezicht Dolberg bekeken door een expert

Een transfer leek onvermijdelijk geworden. Maar hoe je het ook wendt of keert, het is eeuwig zonde dat Kasper Dolberg leek te zijn vastgelopen bij Ajax. Hopelijk kan Dolberg in het shirt van OGC Nice een nieuwe start maken, maar laten we hopen dat het de volgende Dolberg bij Ajax beter vergaat.

03 september 2019 - 14:38
dolbergnonverbaalcar
We zien niks, maar er gebeurt wel wat in het hoofd van Dolberg. © Pro Shots

Dit klinkt een beetje wazig, nietwaar? Dat klopt ook wel, maar we snijden hier ook een lastig thema aan. Het is namelijk gemakkelijk om Dolberg op basis van zijn voorkomen te beoordelen of zelfs te bekritiseren, maar als je verstand van zaken hebt, kun je er ook op een andere manier naar kijken.

Dat doet Alexa Kuit. Alexa is tot master analist opgeleid aan het Instituut voor Nonverbale Strategie Analyse en heeft geleerd om non-verbale 'taal' te lezen en objectief te duiden. Anders gezegd: ieder gezicht, dus ook dat van de 21-jarige Dolberg, vertelt Alexa veel meer dan Jan en alleman.

Wij vinden niet gehinderd door enige kennis van zaken dingen van Dolberg en zijn houding plus voorkomen, maar Alexa heeft er voor geleerd en kan er objectief iets over zeggen. Niet dat dit het complete verhaal over Dolberg vertelt, maar dat gebeurt aan tafel bij een praatprogramma ook niet.

Je hoeft het niet voor waar aan te nemen, maar de analyse van Alexa over Dolberg valt op z'n minst interessant te noemen. Deze analyse kwam tot stand op basis van analyse van microbewegingen in het gezicht, waarmee je kunt duiden wie je ziet, hoe iemand reageert onder spanning en onder welke omstandigheden iemand wel of niet tot zijn recht komt.

Als je deze vaardigheden toepast op Dolberg, durft Alexa twee dingen te stellen. Het is misschien wel heel logisch dat de situatie bij Ajax is ontstaan, waardoor hij niet meer tot topprestaties kwam. En je kunt er vergif op innemen dat dit alles de zogenaamd ijskoude Dolberg wel degelijk boeit en zijn emoties intens zijn en diep gaan.

Klinkt dit te zweverig voor je? Sla het uitgebreide verhaal dan gerust over. Ben je benieuwd naar meer? Klik dan hier voor de uitgebreide analyse. Overigens claimt Alexa totaal geen voetbalkenner te zijn en is ook haar opvatting natuurlijk subjectief.

Bedenk tijdens het lezen van de analyse over Dolbergs non-verbale communicatie gewoon constant 'wat als' en wie weet kan dit alles dienen als een soort wijze les voor de toekomst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >