Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eerste treffer Dolberg gevolgd door nogal woelige weken in Nice

Hoe vergaat het Kasper Dolberg na zijn vertrek bij Ajax? Dat is een zeer interessante vraag omdat het ons met de kennis van nu misschien ook iets over het verleden kan vertellen. En er kleeft wel een verhaaltje aan de eerste weken van Dolberg bij OGC Nice, want het is een periode met ups en downs.

26 september 2019 - 16:12
dolbergbijnicecar
Dolberg begon goed, maar kan nu wel een steuntje in de rug gebruiken. © Pro Shots

Het begon allemaal redelijk voortvarend. De Deense spits wipte de bal voor zijn nieuwe werkgever tijdens Nice - Dijon binnen op een manier die ons deed denken aan het doelpunt op basis waarvan Ajax zich ten koste van Olympique Lyon plaatste voor de eindstrijd van de Europa League.

Die fijne start kreeg voor Dolberg echter een minder aangenaam vervolg. De Franse competitie is, met uitzondering van Paris Saint-Germain, eigenlijk één grote middenmoot en dit valt ook af te zien aan de prestaties van Nice, dat voorlopig zevende staat. Het verzamelde tot dusver twaalf punten.

Nog afgezien van het hollen en stilstaan qua winnen en verliezen zijn er meer dingen aan de hand. Zo was Dolberg ruim een week geleden genoodzaakt om aangifte te doen, nadat een duur horloge was ontvreemd uit de kleedkamer. L'Equipe meldt nu dat ploeggenoot Lamine Diaby-Fadiga wordt verdacht van de diefstal van het 70.000 euro kostende klokje.

Het achttienjarige product uit de eigen jeugdopleiding deelt sinds kort de kleedkamer met Dolberg. Of moeten we zeggen 'deelde'? De kans is groot dat Diaby-Fadiga zijn kluisje mag leegruimen. Er dreigt ontslag. Voorlopig is sprake van een disciplinaire procedure opgestart door OGC Nice, maar welke club laat nu een dief met zoiets wegkomen?

Alsof het ontvreemden van een horloge nog niet vervelend genoeg is voor Dolberg, wordt ook zijn voorkomen nog niet door iedereen in Frankrijk begrepen. “Dolberg doet me denken aan een toerist die zijn ogen uitkijkt aan de Côte D'Azur. Het lijkt erop alsof hij nergens iets om geeft en dat irriteert me nogal,” aldus Pierre Ménès, die namens Canal+ analyses verricht, na de 3-1-nederlaag van Nice tegen AS Monaco.

Het lijkt er dus op dat Dolberg wel weer een doelpuntje kan gebruiken. Het programma van Nice liegt er echter niet om: er zijn duels met Lille OSC, FC Nantes en PSG en die clubs behoren momenteel tot de bovenste vier van Ligue 1.

https://twitter.com/GFFN/status/1176988415956586501

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >