Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Lille OSC

Hoe staat het met jouw wedstrijdspanning? Kun je de Champions League-hymne al horen? Nog eventjes geduld en dan mogen Ajax en de supporters los, als de eerste groepswedstrijd tegen Lille OSC is afgetrapt. Hieronder drie dingen die goed zijn om te weten!

17 september 2019 - 08:21
drie-dingen-lille-1200
Pfoe, heel graag meer van dit tegen Lille! © Pro Shots

Niet alleen Ajax verkocht zijn sterren
Ajax deed met de verkopen van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt een jasje uit, maar dat geldt net zo goed voor Lille. De Franse nummer twee van afgelopen seizoen kon ook niet iedereen binnenboord houden. Het verloor in Nicolas Pépé zijn absolute sterspeler. De aanvaller vertrok voor dik 80 miljoen euro naar Arsenal.

Ook Thiago Mendes, Youssouf Koné en Rafael Leão keerden Lille de rug toe. Laatstgenoemde tekende bij AC Milan en de eerste twee bij Olympique Lyon. Daarmee staat trainer Christophe Galtier voor dezelfde uitdaging als Erik ten Hag. Ook hij moet in korte tijd nieuwe spelers inpassen om wederom een succeselftal te boetseren.

Voor één nieuwe speler lijkt dat vooralsnog geen enkel probleem. De twintigjarige aankoop Victor Osimhen doet al weken van zich spreken. De Nigeriaan werd in de zomer opgehaald bij Charleroi en maakte in zijn eerste vijf duels evenzoveel doelpunten.

De rappe spits rendeert prima in het spel dat Lille speelt, vooral gericht op een snelle omschakeling na balverlies van de opponent. Erik ten Hag stelde in aanloop naar het treffen hierop voorbereid te zijn. Dat is ook nodig, want tegen sc Heerenveen (4-1) zag dat aspect er bij vlagen kwetsbaar uit.

Ten Hag: “We moeten de restverdediging op orde hebben. Dat luistert heel nauw, zeker met hoe wij spelen. Als je even niet goed staat, dan heb je een probleem. Zeker op dit niveau.”

Ten Hag wil de favoriet niet zijn, Galtier wel de underdog
“We zijn niet per se de favoriet, maar we zijn wel overtuigd van onszelf,” sprak Ten Hag tijdens het perspraatje in aanloop naar de krachtmeting met Lille. Een paar uurtjes later ging zijn collega Galtier op diezelfde vraag in.

“We zijn denk ik niet de favoriet. Misschien wel de underdog. Maar we zien heus kansen. Ajax had het lastig in de voorronden. Ze hadden ook zomaar uitgeschakeld kunnen worden. Dat was jammer geweest voor een team dat vorig seizoen nog in de halve finale speelde.”

Galtier zegt onder de indruk te zijn van zijn Amsterdamse tegenstander, die volgens hem vooral herkenbaar spel op de mat legt. “Ze spelen op een manier zoals ze al veertig jaar doen. Modern voetbal met technische spelers. Ze verloren De Ligt, De Jong en Lasse Schöne, maar het blijft voor mij een indrukwekkende ploeg.”

Waar Ten Hag geen beroep kan doen op Donny van de Beek en Noussair Mazraoui, kent Lille weinig personele problemen. Alleen spits Timothy Weah (inderdaad de zoon van George Weah), de Amerikaan die overkwam van Paris Saint-Germain, ontbreekt wegens een blessure.

Print je kaartje uit en neem geen grote tassen mee
Het gaat toch nog vaak mis, dus waarschuwen we liever een keer te veel dan te weinig. Hou rekening met het vorig seizoen aangescherpte tassenbeleid van de Johan Cruijff Arena. Dat gaat nog best vaak fout en dat levert dan weer scheve gezichten en discussies op bij de toegangspoortjes. Dat is allemaal jammer en onnodig.

Ook krijgen we regelmatig de vraag of e-tickets uitgeprint moeten worden of dat vanaf een mobieltje scannen ook mogelijk is. Je zou denken in deze tijden dat scannen geen probleem is en dat is het vaak ook niet, maar soms ook nog altijd wel. Daarom adviseren Ajax en de Arena om je e-ticket uit te printen.

Vanaf mobiel scannen gaat namelijk nog lang niet altijd goed en je zult net zien dat jou dat overkomt. Ook dat levert dan gedoe en stress op. Ook bij de mensen achter je in de rij. Wij adviseren daarom om het advies van club en stadion op te volgen en je kaartje uit te printen.

Goed, dat was het wel even voor zo ver! De Servische scheidsrechter Srdjan Jovanovic blaast het treffen tussen Ajax en Lille om 21.00 uur in gang. Wij hebben er zin in. Jij ook?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >