Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit… viel ons… op… terwijl Groningen tijdrekte… tegen… Ajax

Ajax won zaterdagavond met 2-0 van FC Groningen. Dat lijkt de normaalste zaak van de wereld en dat is het ook, maar Ajax maakte het zichzelf toch nog knap lastig door pas laat de trekker over te halen tegen elf treuzelende Groningers. Dit viel ons allemaal op!

28 september 2019 - 21:40
ajax-groningen-1200
Neres komt ver, maar dribbelt zich stuk op doelman Padt. © Pro Shots

Mazraoui keert terug in aanvallende basisformatie
Erik ten Hag koos tegen Groningen voor een formatie vol aanvallend ingestelde spelers. Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Dusan Tadic, David Neres én Quincy Promes stonden allemaal aan de aftrap.

Edson Álvarez zag zichzelf daarom een keertje terug op de reservebank, terwijl de van een blessure herstelde Noussair Mazraoui zijn rentree in de basis maakte. Hij kon tegen de Groningers weer het nodige wedstrijdritme opdoen. Sergiño Dest keek daarom toe vanaf de bank, al viel hij na een dik uur spelen in. Ajax is zuinig op de jongeling, maar de kans is best groot dat Dest woensdag in Mestalla aan de aftrap staat.

Groningen doorstaat kansenregen in eerste helft
Dat Ajax in de vooruit stond bleek duidelijk voor de pauze. De bij vlagen swingende ploeg reeg op zeker moment de kansen aaneen, maar tot treffers leidde dat bijzonder genoeg niet. De koelbloedigheid in de afronding ontbrak en zo werd er – ondanks een kans of acht (!) – niet gescoord. Ballen gingen naast, over, werden van de lijn gehaald of gekeerd door doelman Sergio Padt. Achtereenvolgens Promes, Ziyech Tadic, twee keer Neres, Tadic, Van de Beek en wéér Promes haalden de trekker maar niet over.

Auw!
Ziyech liet na een wedstrijdje rust weer fraaie dingen zien. Dan weer vanaf links en dan weer vanaf rechts. Hij wisselde vooral met Neres. Vlak na wéér een verfijnde actie, lag Ziyech plots op de grond. Deyovaisio Zeefuik was daar onbedoeld verantwoordelijk voor. De voormalig Ajacied kopte de bal tamelijk hard op een plek waar je ‘m als man niet wil hebben, want je weet: dat doet serieus zeer. Het bleef gelukkig allemaal zonder erg.

Martínez zorgt voor zucht van verlichting
Als het maar niet lukt om te scoren, dan is het een fijne wetenschap dat je Klaas Jan Huntelaar kunt inbrengen. Precies dat is wat Ten Hag na een krap uur voetballen deed. Hij haalde Neres naar de kant, waardoor Tadic vanaf de flank ging spelen. Het was echter Lisandro Martínez die voor opluchting zorgde in de Johan Cruijff Arena. De Argentijn joeg de bal een kwartier voor tijd van grote afstand achter Padt. En Huntelaar? Die scoorde iets later natuurlijk de 2-0 op aangeven van Van de Beek.

Tweede gele kaart wegens tijdrekken
De ploeg van Groningen-trainer Danny Buijs had voor de treffers prima door dat het Ajax maar niet lukte te scoren. De bezoekers lieten dan ook geen mogelijkheid onbenut om de snelheid er bij Ajax uit te halen door tijd te rekken waar het ook maar enigszins kon. Ergens begrijpelijk, al kon het op veel minder begrip van het thuispubliek rekenen. En ook dat was weer begrijpelijk.

Bij een ingooi was arbiter Björn Kuipers het getreuzel echter compleet zat. Django Warmerdam kreeg geel voor tijdrekken en dat was zijn tweede. Hij kon inrukken, waardoor Ajax nog een kwartier tegen tien man speelde. Daarna was er echt geen houden meer aan voor de gasten.

Best veel rode stoeltjes…
De Johan Cruijff Arena was tegen Groningen heus wel aardig gevuld, maar toch bleven aanzienlijk veel rode en witte stoeltjes onbezet. Opmerkelijk, want we leven in een periode waarin het volop genieten is in het Ajaxstadion. Veel leuker wordt het niet hoor! Toch kozen veel mensen voor een andere besteding van hun zaterdagavond...

Toffe sfeeractie op Zuid
Bij de spelersopkomst hadden de aanwezige supporters op Zuid een toffe sfeeractie in petto voor de Ajacieden. Heel Zuid 1 werd via grote linten volledig rood-wit-zwart gekleurd. Wit-rood-wit in het midden en zwart-rood aan de zijkanten. Kortom: de kleuren van Ajax en Amsterdam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >