Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Jong staat bij Ajax na bijna anderhalf jaar weer op wedstrijdformulier

Weet jij wat de laatste wedstrijd was van Siem de Jong in het shirt van Ajax? Nou, wij hebben dat dus opgezocht en schrokken een beetje. De laatste actie van Siem was het incasseren van een rode kaart tijdens de kampioenswedstrijd van PSV (3-0) in april 2018. Maar nu is hij terug.

13 september 2019 - 14:29
siemterugcar
Bij De Jong denk je nu wellicht eerder aan Frenkie dan Siem. © Pro Shots

Erik ten Hag bevestigde tijdens zijn perspraatje in aanloop naar Ajax - Heerenveen dat de naam van De Jong op het wedstrijdformulier wordt gezet. Bij de achternaam De Jong denk je tegenwoordig wellicht eerder aan Frenkie dan Siem, maar toch. De dertigjarige Siem is weer eens van de partij.

De berichtgeving over Siem was de laatste tijd niet om vrolijk van te worden. Zo was Siem aan het begin van de voorbereiding niet van de partij omdat hij 'onvoldoende fit' was, aldus Ten Hag. De trainer verklaarde die afwezigheid nu door te wijzen op fysiek ongemak, maar ontkende toen dat er sprake was van blessureleed.

Dat fysieke ongemak werd eerder deze zomer echter niet vermeld en daardoor blijft de hele situatie wat vaag, maar goed. Siem is terug! De middenvelder voetbalde vorig jaar in Sydney en 'profiteert' van het vertrek van Dani de Wit en blessures bij Donny van de Beek en Noussair Mazraoui, waardoor er een stoeltje vrij is op de bank.

Althans, het lijkt ons uitgesloten dat een fitte Siem direct doorstoot richting basiself. Het kan echter gebeuren dat namen die we in de basis verwachten plaatsnemen naast Siem. Ten Hag hintte dat er voorzichtig gaat worden omgesprongen met Sergiño Dest, terwijl ook Dusan Tadic niet compleet okselfris is.

“Dat zien jullie zaterdag wel,” deelde Ten Hag ons mee toen we vroegen naar de manier waarop hij Dest in detail probeert te beschermen tegen alle uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd. Het is natuurlijk een optie Joël Veltman als rechtsback te laten spelen, maar dan moet er in het centrale blok weer geschoven worden. Dit terwijl nog niet alle gewenste automatismen een feit zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >