Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berhalter belooft Dest basisplaats bij nationale ploeg Amerika

De snelle ontwikkeling van Sergiño Dest blijft niet onopgemerkt en het spel is inmiddels op de wagen. Het gaat dan natuurlijk om de keuze die hij moet maken als potentieel international. Kiest hij voor Amerika of Nederland...?

06 september 2019 - 13:55
dest-12001
Dest weet hoe het is om voor Amerika uit te komen. © Pro Shots

Het verhaal is bekend: de in Almere geboren Dest heeft een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder. De vleugelverdediger heeft een dubbel paspoort en speelde tot dusver zijn jeugdwedstrijden voor Amerika, maar in Zeist lijkt men nu ook wakker... Zeker nu Dest is opgeroepen voor de grote jongens van de Verenigde Staten. Plots is er haast.

De KNVB wil zo snel mogelijk in gesprek met de 18-jarige om hem te overtuigen voor Oranje te kiezen. De bond moet met een goed verhaal komen en ook op korte termijn, want anders kan het wel eens te laat zijn. Dest zit deze periode voor het eerst bij de nationale ploeg van Amerika, dat vrijdag oefent tegen Mexico.

Bondscoach Gregg Berhalter liet tijdens de persconferentie in aanloop naar de oefenpot tegen Mexico weten dat hij Dest sowieso een basisplaats geeft. “We moeten een omgeving creëren waar hij graag wil zijn. Hij begint vrijdag in de basis en krijgt een kans,” aldus de coach, die benadrukt dat deze geste los staat van de keuze die Dest moet maken tussen Nederland en Amerika.

Berhalter: “Hij heeft een goed WK Onder 20 achter de rug en liet in korte tijd veel zien bij Ajax. Daarom verdient hij een kans bij Amerika.” Het gaat nu nog om oefenpotjes, maar over enkele weken komen de Amerikanen weer bij elkaar en dan gaat het om officiële wedstrijden. Voor die tijd zal de jongeling een keuze moeten maken... 

Dest heeft er eerder nooit echt over na hoeven denken, stelt niet eerder contact met de KNVB te hebben gehad, maar het maken van een definitieve keuze komt plots heel rap dichtbij. Dit blijkt uit de woorden van Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi.

“We hadden onlangs al de afspraak staan met Sergiño om met hem om tafel te gaan en het over zijn mogelijke perspectief bij ons te hebben. Maar door zijn drukke programma met Ajax moest hij die afspraak afzeggen,” aldus Van de Looi tegenover het Algemeen Dagblad.

Als ze het bij de KNVB echt zien zitten in Dest, dan is het inderdaad zaak om in actie te komen. “We weten dat die wedstrijd van Amerika op 12 oktober tegen Cuba bindend kan zijn, dus ja, er is wel bepaalde haast geboden. We willen na deze interlandperiode met hem om tafel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >