Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Arena Boulevard wordt waarschijnlijk Johan Cruijff Boulevard

De naamswijziging van Amsterdam Arena tot Johan Cruijff Arena had flink wat voeten in de aarde, maar het kwam rond. Gelukkig! Nu wijzigt de naam van het gebied rond het stadion waarschijnlijk ook.

11 september 2019 - 10:56
jc-boulevard-1200
Trommelen gebeurt binnenkort vermoedelijk op de Johan Cruijff Boulevard. © De Brouwer

Dit lezen we in Het Parool. De krant weet te melden dat de Arena Boulevard als ‘straatnaam’ vermoedelijk verandert in Johan Cruijff Boulevard.

Volgens de krant hebben de familie Cruijff en de straatnamencommissie hier al positief op gereageerd. Ook de ondernemers in het gebied reageren overwegend positief, een enkeling daargelaten.

We lezen in Het Parool dat er een draagvlakonderzoek is gedaan onder de ondernemers. De gemeente heeft kennelijk lering getrokken uit de eerdere poging om het Stadionplein naar Ajax' eeuwige nummer veertien te vernoemen. Dat proces werd een drama, bewoners voelden zich gepasseerd en kwamen in het verweer.

Dat lijkt nu allemaal niet te gebeuren. Ja, enkele meubelverkopers in de Villa Arena rollen niet van enthousiasme over de grond, want zij zijn van mening dat de voorgenomen naamswijziging geen recht doet aan de gevarieerde economische bedrijvigheid in het stadiongebied. Men stelt echter ook dat ze geen procedures starten als de naam wordt veranderd.

Is het al helemaal rond? Nog niet helemaal, maar de eindstreep is wel in zicht. De stadsdeelcommissie gaat hier donderdagavond een ei over leggen. Als zij ook geen beren op de weg zien, dan kan het voorstel naar de gemeenteraad. Daar vindt het finale oordeel plaats.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >