Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen verliest van ADO Den Haag door late tegentreffer

Ajax Vrouwen heeft niet lang kunnen genieten van de zege op landskampioen FC Twente. De ploeg van Danny Schenkel hoopte de winstpartij een positief vervolg te geven, maar de realiteit verliep net even anders. Op bezoek bij ADO Den Haag gingen de dames in de slotfase pijnlijk onderuit.

28 september 2019 - 10:55
2019-09-08-Ajax-vr-SC-Herenveen-vr-049
Een flinke domper voor de Amsterdames... © Ajax Images

In het Cars Jeans Stadion waren beide ploegen de eerste helft in evenwicht. De Haagse defensie stond goed opgesteld en Ajax Vrouwen had moeite om zich daar doorheen te voetballen. Eshly Bakker kreeg namens de Amsterdames de grootste kans op de voorsprong, maar haar kopbal miste precisie en belandde naast de goal.

Ook na de thee was Bakker gevaarlijk voor het vijandelijke doel. De middenveldster annex aanvalster kreeg wederom een kans met het hoofd, maar ook met deze kopbal wist ze het net niet te vinden. Schenkel besloot vervolgens om aanvallend te wisselen en zo een voorsprong te forceren.

Het duel leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar vlak voor tijd kreeg Ajax Vrouwen een flinke domper te verwerken. Chasity Grant werkte zes minuten voor het eindsignaal een Haagse corner binnen en dompelde de Ajacieden daarmee in rouw. Ook in de blessuretijd wisten de dames de stand niet meer recht te trekken.

Door de verliespartij loopt koploper PSV verder uit op Ajax Vrouwen. De ploeg uit Eindhoven staat nu drie punten los. De Amsterdames kunnen die achterstand op zondag 13 oktober weer goed proberen te maken, als PSV op bezoek komt op de Toekomst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >