Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen komt niet tot scoren tegen Heerenveen

De tweede speelronde van de eredivisie is voor Ajax Vrouwen niet bepaald naar wens verlopen. De ongeslagen status bleef weliswaar intact, maar tijdens het duel met sc Heerenveen werden flink wat pijnpunten blootgelegd. De hoop op doelpunten bleek ijdel, waardoor het 0-0 bleef.

09 september 2019 - 10:11
ajatwe1920car
Er wacht Ajax Vrouwen een zware klus op het trainingsveld. © Ajax Images

Danny Schenkel moest voor de camera van de NOS toegeven dat er 'geen reclame was gemaakt voor het vrouwenvoetbal' en dat was een terechte constatering. Ajax Vrouwen wilde best aanvallen, op twee verdedigers na ging iedereen steeds naar voren, maar het verzandde in achterin rondspelen.

Het vervelendst was een situatie kort voor rust die ongeveer een minuut duurde en waarin alleen driehoekjes werden gemaakt tussen keepster Lize Kop en de centrale verdedigsters Kay-lee de Sanders en Caitlin Dijkstra. Het spel zat op slot en niemand was in bezit van een breekijzer.

Er was in de tweede helft meer drang naar voren, maar de beste mogelijkheid van de middag was niet besteed aan Vanity Lewerissa. De aanvalster kwam niet uit met haar passen en moest op de koop toenemen dat het daardoor mislukte om de bal binnen te schuiven.

Marjolijn van de Bighelaar probeerde het nog van afstand, maar ook dat leverde geen treffer op. Sterker nog, als Heerenveen de wedstrijd met iets meer geloof had aangenomen, was het stelen van de winst zeker niet uitgesloten. Dat gebeurde alsnog bijna, ware het niet dat Lize Kop een mooie redding in huis had op een verre uithaal.

Het goede nieuws voor Ajax Vrouwen is dat het ongeslagen blijft, maar het zal echt veel en veel beter moeten om er een mooi seizoen van te maken. Met die opdracht mogen trainer Schenkel en de spelersgroep de komende tijd aan de slag. De eerste test volgt vrijdag de 13e, uit bij PEC Zwolle.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >