Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen in doelpuntrijk duel te sterk voor PEC Zwolle

Ajax Vrouwen heeft vrijdagavond de tweede uitwedstrijd van het seizoen weten te winnen. De dames gingen op bezoek bij PEC Zwolle en trokken na een vermakelijk en doelpuntrijk duel aan het langste eind. Op het Zwolse kunstgras werd het uiteindelijk 4-2.

14 september 2019 - 11:19
2019-09-08-Ajax-vr-SC-Herenveen-vr-030
Salmi maakte tegen PEC haar eerste treffer van dit seizoen. © Ajax Images

Trainer Danny Schenkel zag vanaf de zijlijn hoe zijn ploeg tegen de verhouding in op achterstand kwam. Ajax Vrouwen liet zich echter niet van de wijs brengen en toonde veerkracht. Via doelpunten van Marjolijn van den Bighelaar en Ellen Jansen bogen de dames de achterstand binnen een kwartier om in een voorsprong.

Waar Ajax Vrouwen eigenlijk had moeten doorstoten, kreeg het weer een tegendoelpunt om de oren. De Amsterdames moesten zich wederom zien te herstellen en deden dat uiteindelijk ook. Iina Salmi ging een-op-een op de Zwolse doelvrouw af en zorgde nog voor rust voor een nieuwe voorsprong.

Het leek er na de thee even op dat er wederom een doelpuntenfestijn zou losbarsten, maar de goal van Vanity Lewerissa bleek uiteindelijk het enige vermakelijke moment in de tweede helft. De middenveldster anticipeerde goed op een fout van de keepster en kopte haar ploeg vervolgens definitief naar de overwinning: 4-2.

De ploeg van Schenkel gaat momenteel aan kop in de eredivisie voor vrouwen. Daarbij moet wel worden benoemd dat PSV en FC Twente een wedstrijd minder hebben gespeeld. Ajax Vrouwen kan maandagmiddag thuis vanaf de bank toekijken hoe hun concurrenten het doen in een onderling duel. Zelf nemen de dames het vrijdag 20 september op tegen Twente.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >