Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax probeert Tagliafico met verbeterd contract te verleiden tot langer verblijf

Nico Tagliafico is één van de spelers die bij een goed bod mag vertrekken. Dat is zo met de Argentijn afgesproken. Een stukje gunfactor en alles. Toch blijft de grote interesse in de verdediger uit, dus probeert Ajax de speler te verleiden met een verbeterd contract en een langer verblijf.

23 september 2020 - 07:17
Tagliafico 1200 (1)
Hou je back, zou Mark Rutte zeggen. © Ajax Images

Dat klinkt menig Ajacied als muziek in de oren. Veel supporters halen hun schouders op over het naderende vertrek van Sergiño Dest, maar een eventuele transfer van publiekslieveling Tagliafico zou weliswaar ingecalculeerd zijn, maar toch vooral hartstikke zeer doen.

De vraag is echter of het van een vertrek komt nu Ajax een nieuw contractvoorstel heeft gedaan, zoals De Telegraaf dinsdagavond laat wist te melden.

Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Donny van de Beek… Allemaal spelers die een vertrek werd gegund omdat ze een jaartje langer bleven. Deze gunfactor gaat eveneens op voor Andre Onana en dus Tagliafico. Directeur spelerszaken Marc Overmars legde dat al diverse keren uit en gaf daarbij aan dat hij en Edwin van der Sar daarin 'soms wel te veel met spelers meedachten'.

Hoe dan ook, de echte grote interesse in Tagliafico komt niet los. Bayer Leverkusen deed een paringsdans, maar daarvan was de kleine Zuid-Amerikaan niet direct onder de indruk. Dan is Ajax gewoon echt veel fijner, zo oordeelde Tagliafico. Dat zijn mooie dingen. Je ruilt Ajax tegenwoordig niet zomaar in, precies zoals Ziyech dat ook niet deed.

Gunfactor of niet, Ajax wil natuurlijk wel weten waar het aan toe is. Tagliafico heeft de tijd gehad om een transfer te maken, maar ergens moet Overmars een lijn trekken. Die lijn probeert de club nu te tekenen door een nieuw en verbeterd contract aan te bieden.

Het is echt niet zo dat de kans helemaal weg is dat Tagliafico alsnog vertrekt, maar het is in elk geval positief dat Ajax en kamp Tagliafico met elkaar in gesprek zijn over een nieuwe constructie die maakt dat we hopelijk nog een seizoen langer van Nicóóóó Tagliaficóóóó kunnen genieten in Amsterdam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >