Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars gunt Tagliafico mooie transfer tegen juiste voorwaarden

Marc Overmars heeft zich uitgesproken over de interesse in bepalende mankrachten binnen de huidige selectie. Er wordt – hoe kan het ook anders – aan spelers getrokken. Toch komt er geen bordje met ‘sale’ aan de Johan Cruijff Arena te hangen.

22 juni 2020 - 20:21

Door de coronacrisis wordt vaak gesteld dat de waarde van spelers keldert en dat topclubs niet meer de hoofdprijs hoeven te betalen. Natuurlijk heeft de hele situatie gevolgen, maar directeur spelersbeleid Marc Overmars benadrukt dat er geen sprake van uitverkoop zal zijn.

“We proberen clubs wel uit te leggen dat we niet in de situatie zitten dat we moeten verkopen,” vertelt Overmars aan de eigen clubzender. Vooral de grootste clubs in Europa denken dat ze nu goedkoop kunnen shoppen, verklapt de voormalig aanvaller.

“Een bepaalde categorie clubs, zeg maar de top 5 van Europa, wil nu de markt op en probeert een voordeeltje uit de coronacrisis te halen. Het te misbruiken.” Ajax doet in dat spelletje niet mee, maar net als voorgaande jaren denken de beleidsbepalers wel mee met spelers die een stap willen maken. Nico Tagliafico is zo’n speler met wie meegedacht wordt.

Soms misschien wel eens te veel, stelt Overmars daarentegen wel met een glimlach. “Edwin (Van der Sar red.) en ik zeggen wel eens tegen elkaar: vroeger was het niet zo makkelijk om weg te komen. Dan was het niet zo dat een club je een transfer gunt en zegt: ga maar. We zijn bestuurder, maar ook oud-spelers. Soms moeten we meer balans vinden in gunnen en wat goed is voor Ajax.”

Toch is de gunfactor bij Tagliafico aanwezig. En bij Donny van de Beek en Andre Onana evenzeer. Overmars: “Nico wordt 28 jaar en dan snap ik dat hij een mooie stap wil maken. Dan wil je daarin meedenken. Als die kans er is, dan mag je hem die kans niet ontnemen. Maar alleen als alle voorwaarden goed zijn voor beide partijen. Wij moeten dan gewoon zorgen dat we goede vervangers hebben.”

Het mes snijdt natuurlijk aan twee kanten. De gunfactor laten zien kan ook lonen. De aanstormende talenten van nu zien ook dat Ajax meedenkt als het eenmaal zo ver komt. Dat het kan zinvol om nog iets langer te blijven, omdat je kans uiteindelijk komt en de club je dan een mooie stap gunt. Kijk maar naar Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >