Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax onder 19 snel klaar met Lille OSC in Youth League

Ajax onder 19 is de Youth League uitstekend begonnen door de leeftijdsgenoten van Lille OSC eenvoudig met 4-0 te verslaan. Zo makkelijk als op sportpark De Toekomst zal het vanavond in de Johan Cruijff Arena niet gaan.

17 september 2019 - 15:50
sontje-hansen-1200
Sontje Hansen viert zijn treffer met een fraaie salto. © Ajax Images

Wat de Champions League is voor het eerste elftal, dat is de Youth League voor het vlaggenschip van de jeugdopleiding. De tribune was niet afgeladen vol, maar dat was gezien de aftraptijd van 14.00 uur ook niet zo verwonderlijk. Veel mensen zitten dan nog op school of zijn aan het werk.

Zij die er wel present waren - of meekeken via YouTube – zagen Ajax flitsend van start gaan. Al na drie minuten werd Youri Regeer weggestuurd door Nordin Musampa. Regeer bleef oog in oog met de keeper Lucas Chevalier koel en schoof de openingstreffer tegen de touwen.

Het was sowieso Ajax dat de klok sloeg. De jongelingen van Lille kregen geen poot aan de grond. De mannen van trainer John Heitinga zaten er kort op, pakten continu de bal af en tikten de Fransen vervolgens van het kastje naar de muur. Bij rust stond het al 3-0 door treffers van Naci Ünüvar en Sontje Hansen.

Na de pauze lukte het Ajax niet meer zo dwingend te zijn als in het eerste bedrijf, maar met de ruime marge van drie treffers kwam de driepunter nooit meer in gevaar. Sterker nog, in blessuretijd maakte Christian Rasmussen zelfs nog de 4-0. Wel was het vervelend om te zien hoe Hansen per brancard van het veld moest. Zijn enkel klapte lelijk dubbel.

Onder 19 speelt zijn volgende wedstrijd in de Youth League op woensdag 2 oktober. Op Spaanse bodem is Valencia die dag de volgende opponent, waarna de eerste elftallen het tegen elkaar opnemen in het machtige Mestalla.

Het voorafje was hoe dan ook lekker. Nu gaat het vizier op de Johan Cruijff Arena, waar de bal om 21.00 uur gaat rollen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >