Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Wissels

Het is me vrij duidelijk dat voor Emmenaren de gang naar de Johan Cruijff Arena de onbelangrijkste dag in het jaar is. Er valt zeer waarschijnlijk niets te verliezen, maar dat er niets te winnen valt, is vanaf de tweede ring stukken duidelijker. Toch vind ik het dan nog respectloos om hun wissels te verzwijgen.

11 augustus 2019 - 00:28
stoeltjeajaemmcar

Het kan zijn dat ik iets heb gemist, maar meestal ben ik juist behoorlijk gefocust bij de wissels. Toen er opeens een man met een opvallend kapsel rechtsback stond, meende ik het zeker te weten. Hunnie kregen geen aandacht van de stadionspeaker bij spelerswissels. Ik ben zeer benieuwd of dit het hele seizoen zo blijft. Ik hoop het niet. Mij lijkt het een verarming.

Die arme jongen met dat kapsel had er misschien wel op gerekend. Zes uur in de bus, een aanstaande oorwassing en dan geen fatsoenlijke aankondiging. Om maar te zwijgen over zijn moeder die je heel wat van de beleving ontneemt.

Juist een tegenstander als Emmen verdient alle respect. Voor je het weet gaan ze geloven in hun eigen minderwaardigheidscomplex. Dat lijkt me niet goed voor de competitie. Ik zag namelijk ook dat het helemaal geen onaardige ploeg is. Uit wordt het vast weer stukken lastiger.

Daarom ben ik supporter van Ajax, omdat ik het juist niet zo goed hoef te begrijpen

Het kwam zo uit dat ik voor het tweede seizoen op rij naar dit affiche ging met een heuse Emmenaar. Interessant om het potje te beleven vanuit die invalshoek. De spelers van die ploeg snap ik al beter. Ook ik zou choken in een zestienmetergebied in het grootste stadion van Nederland. Ook ik zou er weinig geloof in hebben. Daarom ben ik juist supporter van Ajax, omdat ik het juist niet zo goed hoef te begrijpen.

Omdat de ingevingen van Hakim Ziyech geen begrip oproepen, maar bewondering. Als er dan een Emmenaar naast me zit, verandert het perspectief. Hij is in zekere zin fan van de doordeweekse realiteit. Als Ajaxsupporter ben je meer een bijzonderemomentenvanger.

Juist daarom begrijp ik hoe belangrijk het is dat de wissels van Drenten onze aandacht krijgen. Denken dat je daar te groot voor bent, is wel heel erg klein.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >