Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Steward 374

Steward 374. Bij Ajax - Paok Saloniki viel hij me al op. Ook toen zat ik pal achter het noordelijke doel. Hij is duidelijk geknipt voor zijn functie. Een leiderstype. Niet van nature, maar juist door er hard voor te werken. Constant gefocust en bij de pinken. Een eigenschap die tegen Apoel Nicosia uitermate van pas kwam.

29 augustus 2019 - 01:05
stoeltjestewardcar

Ga ik het nou echt over een steward hebben, na deze zeer belangrijke wedstrijd? Jazeker. Nu het potje is gewonnen, kunnen we het rustig weer vergeten. De zenuwen, de door de VAR afgekeurde goal, de vreselijke uitwedstrijd. Het kan allemaal weggestopt worden. Ajax speelt ook dit jaar weer gewoon Champions League. Dat dat niet vanzelf ging, kan in de doofpot.

De prima Álvarez. De fantastische Dest en de prachtige goal van Tadic zal ik heus nog wel even onthouden. Aan steward 374 zal ik echter nog veel langer denken.

In eerste instantie viel hij me op door zijn wat sullige verschijning. Excuus. Iedereen heeft vooroordelen. Steward 374 lijkt me geen jongen die het makkelijk heeft gehad op de middelbare school, sociaal gezien. Maar al snel zag ik ook zijn kwaliteiten. Hij weet bijvoorbeeld met een simpel gebaar alle zittende stewards in zijn gebiedje te laten staan. Collega's nemen hem duidelijk zeer serieus.

Ga ik het nou echt over een steward hebben, na deze zeer belangrijke wedstrijd? Jazeker.

Vlak voor de tweede goal viel, kwam het moment dat hem voor mij onsterfelijk zou maken. Een man was bij de cornervlag aan de andere kant van de goal het veld op gerend. Minstens vier hollende stewards wisten hem niet te stoppen. Maar toen hij het bewindsgebied van 374 naderde, was zijn bizarre actie voorbij. Ik zag het aankomen.

De gefocuste steward liet dit niet gebeuren. Hij drukte de 'wannabe-hooligan Wesley' met een simpele beweging tegen de boarding en de sjokkende collega's stonden hem bij. De man met de pet werd afgevoerd en enkele momenten later schoot Tadic prachtig raak.

Even later keerde steward 374 triomfantelijk terug in zijn zone. Zijn actie was hoogstwaarschijnlijk niet op tv geweest, maar ter plekke kreeg hij alle credits. Hij kreeg high fives en besprak met enkele collega's het gebeuren. Met armgebaren en al. Terecht. Deze man is duidelijk zeer geknipt voor zijn functie. Een echte held (zonder ironie deze keer).

Heerlijk ook dat ik het door deze heldhaftigheid niet echt over de wedstrijd hoef te hebben. Op veel vlakken best een aardige pot, maar ook eentje die niet per se mijn langetermijngeheugen in hoeft. Om verschillende redenen bedankt dus, steward 374!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >