Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Roze wolk

Grote kans dat je dit blogje leest terwijl ik in Thessaloniki op ons dakterras bij het zwembad lig. Samen met nog veel meer Ajacieden. Dat zwembad is namelijk de reden dat dit hotel is uitgezocht. Je begrijpt het al: het uitvak heeft het zwaar onder het aftellen richting aftrap. Het is heerlijk op onze roze wolk.

06 augustus 2019 - 14:17
rozewolkcar

Denk nu niet gelijk dat het reisbudget tegen de plinten klotst bij alle uitsupporters die Ajax achterna zijn gereisd naar Griekenland. Nee, dit hotel hebben we tijdens de vorige twee tripjes leren kennen en de prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend. En het heeft een zwembad met potentie, zullen we maar zeggen. Ik ben tussendoor ook nog aan het werk en de wifi is best goed.

Handdoekje uitrollen, ligbedje scoren, af en toe een drankje of een duik om af te koelen en dan komt vanzelf het moment om te gaan omwisselen en in de bus te stappen richting stadion. Dan gaat het weer om het echie. Ajax zal er vanavond weer echt moeten staan. En waarom ook niet?

De herinneringen aan het vorige seizoen, het prachtige droomjaar 2018/2019 zijn nog springlevend. Het kon niet op, het kan niet op. Eindelijk weer een kampioenschap, eindelijk weer een KNVB-beker en op de herinneringen aan dat fantastische avontuur dwars door Europa kunnen we nog jaren teren.

Hoe langer het duurt voordat de sirene gaat, des te groter de kans dat de pleuris uitbreekt

De activiteit op de transfermarkt valt volledig te begrijpen. Alles is volkomen logisch. We zijn blij met de trainer, met de directeuren, eigenlijk met alles. We zijn blij met Ajax! Het gebeurt niet vaak dat het kalm en rustig is rond de club en dat je een complete zomerstop alles jaknikkend ziet gebeuren.

Maar precies daarin schuilt 'm wat mij betreft het gevaar. Als het te lang pais en vree is bij Ajax, moet je je voorbereiden op het ergste. Ik zag ooit een documentaire over een brandweerkorps in New York en ook daar gold: hoe langer het duurt voordat de sirene gaat, des te groter de kans dat de pleuris serieus is uitgebroken als er eindelijk weer eens actie wordt verwacht.

Het duurt bij Ajax nooit lang voordat de club weer in brand staat. We bevinden ons nu midden in de periode dat je wacht tot het alarm afgaat. En vroeg of laat gaat het alarm af, reken daar maar op. De vraag is alleen welke melding ervoor zorgt dat het alarm loeit en wij spreekwoordelijk langs de paal naar beneden glijden om het gevaar te bestrijden.

Er smeult altijd wel iets en wat als er inderdaad op korte termijn nog een leegloop volgt? Wat als het resultaat tegen Paok Saloniki tegenvalt en ambities niet waargemaakt worden? Ik wil er niet aan denken... Ik wil zo lang mogelijk vertoeven op mijn roze Ajaxwolk.

Kortom, hoog tijd voor nog een duik in het zwembad!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >