Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech reageert op verhalen: 'Het is maar net wat je wilt geloven'

Niet voor het eerst stond er een bericht in de krant over de ontevredenheid van Hakim Ziyech over de gang van zaken bij Ajax. Het aardige was dat Ziyech weer aanschoof tijdens een persmoment – dit keer om vooruit te blikken op de return tegen Apoel Nicosia – en dus kon hij mooi reageren.

27 augustus 2019 - 18:01
ziyechhagtelcar
Nee, Ziyech is niet ontevreden. Ook niet door deze wissel. © Pro Shots

De spelmaker van Ajax is lang niet altijd beschikbaar voor media en krijgt die vrijheid ook van de club, maar soms ontkom je er niet aan. Ziyech vervulde zijn plicht bijzonder netjes en gaf goede antwoorden op de vragen die hem werden gesteld.

Zo werd geïnformeerd wat ervan waar is dat Ziyech niet meer zo blij is sinds 'tactisch meesterbrein' Alfred Schreuder ontbreekt langs het veld. De assistent van Erik ten Hag accepteerde een aanbod van Hoffenheim om hoofdtrainer te worden. We weten dat Schreuder en Ziyech goed met elkaar zijn.

“Het is maar net wat je ervan wilt geloven,” aldus Ziyech, die het opneemt voor Ten Hag. “De trainer, ik en de rest van de selectie hebben een prima relatie. Dat hebben we vorig seizoen al laten zien en die lijn proberen we door te trekken. De verhoudingen in de kleedkamer zijn gewoon goed.”

Je kunt je afvragen of Ziyech 'nee' had verkocht aan Sevilla als werkelijk alles kommer en kwel is op De Toekomst, terwijl hij zijn contract zelfs verlengde toen Schreuder allang was gevlogen. Dat geldt trouwens net zo goed voor Dusan Tadic, die ook zogenaamd niet meer blij is.

Je gaat het pas zien als je het doorhebt, zei ene nummer veertien ooit over zulke zaken. Het kwam er onderaan de streep vooral op neer dat Ten Hag het weer moest ontgelden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >