Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uefa introduceert maximale kaartprijs uitvakken CL en EL

Goed nieuws voor de bezoekers van Europese uitwedstrijden! De Uefa heeft na goed overleg met afgevaardigden van supporters en clubs besloten om per direct een maximale kaartprijs te introduceren. Deze maatregel moet uitfans beschermen tegen al te gekke kaartprijzen.

30 augustus 2019 - 14:53
maxuefacar
Met maximale prijs juichten we in Madrid een paar euro goedkoper! © De Brouwer

De maximale kaartprijs voor het uitvak bedraagt 70 euro in de Champions League en 45 euro in de Europa League. Bij het vaststellen van dit maximum is uitgegaan van de goedkoopste categorie kaartjes die beschikbaar zijn bij Europese finales.

Eventjes 70 euro neertellen voor een kaartje is nog steeds niet niks, maar bedenk dat FC Barcelona vorig seizoen doodleuk 119 euro durfde te vragen aan supporters van Liverpool en Manchester United. Die hadden ongetwijfeld liever de helft van dit bedrag in eigen zak gehouden.

Ajaxsupporters waren vorig seizoen in de knockout-fase op bezoek bij Real Madrid, Juventus en Tottenham Hotspur respectievelijk 74, 77 en 72 euro kwijt, maar alle kleine beetjes helpen en we zijn er nu zeker van dat een kaartje tenminste niet duurder wordt. Ook dat is wat waard!

De introductie van een maximale kaartprijs voor Europese uitvakken komt er dankzij goed werk van Football Supporters Europe (FSE), dat achter de schermen keihard de belangen van supporters heeft behartigd.

De FSE is belangenbehartiger van voetbalsupporters op Europees niveau en heeft op veel gebieden korte lijntjes met de Uefa. De leden zijn verspreid over zo'n veertig landen en natuurlijk behoort ook SV Ajax tot de aangesloten leden en zelfs het FSE-bestuur.

Een ander speerpunt van FSE is het verbeteren van de uitvakken kriskras verspreid door Europa. Hopelijk lukt het ook op dit gebied een doorbraak te verwezenlijken en komen er bijvoorbeeld minimumeisen waar alle vakken rondom Europese wedstrijden aan moeten voldoen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >