Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ting! Vier zaken die ons opvielen tijdens VVV-Venlo - Ajax

Aha, zo werkt het dus als je bijtijds scoort tegen VVV: dan volgt er een eenvoudige zege! Ajax had het vaak knap lastig in Venlo, maar daar viel nu niets van te merken. De kampioen was niet alleen optisch oppermachtig, maar buitte het krachtsverschil ook uit. Dit tussendoortje werd met 1-4 afgesloten. Het vizier kan weer gericht op het halen van de Champions League!

17 augustus 2019 - 20:21
verslagvvvajacar
Ziyech maakt er al in de 44ste minuut een gewonnen wedstrijd van. © Pro Shots

Was dit een herhaling?
VVV-uit is altijd een typische wedstrijd, lijkt het wel. De wedstrijd staat vaak vroeg in het seizoen op het programma, als Ajax nog een beetje zoekende is. Het zijn nooit sprankelende potjes. Nee, het is er eentje die je als supporter moet uitzitten. Meer valt er niet te maken. De editie van 2019/2020 had veel weg van die van vorig seizoen. En het seizoen daarvoor. De Ajacieden sloegen toen maar net op tijd toe.

Pas in de 44ste minuut hadden we in de gaten dat we niet naar een herhaling zaten te kijken. Toen rolde de bal – na een goede actie van Daley Blind en voorbereidend werk van Dusan Tadic – voor de voeten van Hakim Ziyech, die met een schuiver de verre hoek vond. We kwamen er eerder niet aan toe om te checken hoe Ajax voetbalde als het eenmaal op voorsprong stond, omdat er dan werd afgefloten.

Dit keer hadden we een hele helft de tijd om te kijken wat er gebeurde. En het begon met meer van hetzelfde! Een penalty, net als vorig jaar. Die strafschop werd benut door Dusan Tadic en je voelt het al aankomen.... net als vorige keer inderdaad! Het bleek eigenlijk best leuk bij VVV-uit te voetballen gesteund door een voorsprong, want de goals vielen als rijpe appels.

Opspringende korrels
VVV-Venlo beschikt over een prachtig, authentiek onderkomen. De Koel. De naam zegt het al. Het klinkt ouderwets, nostalgisch. En dat is het ook. Het is een typisch stadion. Niet zo'n moderne bak. Iedere trede die je de trap afdaalt, stap je ook terug in de tijd... om vervolgens een kunstgrasmat te betreden.

Kunstgras is sowieso verschrikkelijk en niet bedoeld om op te voetballen, maar het veld van VVV... Dat is wel heel ernstig. Het ziet er niet uit, er springen een miljoenmiljard korrels op en de bal rolt voor geen meter. De vorige keren was het vrij warm tijdens VVV - Ajax en dit keer was het weer vrij wisselvallig, maar het maakte geen verschil: als de bal al rolde, kwam er een zwart rubberen spoor van korrels achteraan.

Grote kans dat de chauffeur van de spelersbus komende week korrels terugvindt, net als de uitbaters van het washok en misschien wel bij de spelers thuis. Want dat is de ellende met die korrels, het is verschrikkelijk om op te voetballen en je bent er pas een week later definitief vanaf... Kortom, je vraagt je eens te meer af wanneer we ophouden met de onzin van voetballen op nepgras.

Back Dest begint heel erg hoog!
Het was door het inzakken van VVV-Venlo logisch dat er een andere opdracht werd gevraagd van de backs, maar de positionering van Sergiño Dest was wel heel interessant. De rechtsback meldde zich in de openingsfase op het middenveld. En niet in een verdedigende rol. Nee, aanvallend zelfs! Zo kon het gebeuren dat hij langs de lijn werd weggestuurd om een voorzet te geven, in de hoop spoedig de score te openen. Dat was iets te veel gevraagd.

Was het daarmee gedaan met Dest? Nee, zeker niet! Hij kwam zelfs oog in oog met de keeper te staan, maar het lukte niet om te score te openen. En daarmee was het nog duidelijk niet gedaan. De enthousiaste van origine rechtsback sprintte wat af in Limburg: elf keer maar liefst! Hij noteerde ook een honderdprocentscore wat betreft verstuurde passes: 22 keer vond hij een medespeler.

De tweede helft deed Dest iets rustiger aan, wat ook kon omdat invaller David Neres op zijn vleugel in goede vorm bleek te verkeren.

TING, TING, TING!
Nee, het was niet de magnetron die tijdens VVV - Ajax constant stond te pingen om te vertellen dat je pizza klaar was om op te eten. Er werd wat afgebeld tijdens de wedstrijd, tsjonge. We kregen er wel trek van in pizza, maar niets van dat alles... De ping heeft ook niets te maken met appjes om het wedstrijdbeeld te bespreken. Dan zou het vrij stil blijven, want de gang van zaken was nogal eenzijdig. Ajax was nu eenmaal te sterk voor VVV.

Wat er wel aan de hand was? Iedere keer als je 'TING!' hoorde, werd er een mededeling gedaan via het scorebord. Het was dus gewoon een aloude manier om de aandacht te trekken. Bijvoorbeeld om de sponsor van gele kaart kort in de schijnwerpers te zetten of om te vertellen dat er 8000 toeschouwers aanwezig waren bij deze uitverkochte wedstrijd.

TING!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >