Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: wat is jouw ideale opstelling tegen Apoel?

Toegegeven, we zijn een tikje aan de vroege kant met Ten Hags elf. Maar de opstelling voor het thuisduel met Apoel Nicosia wordt dan ook een dingetje. De opstelling is sowieso een dingetje, maar nu helemaal: Donny van de Beek doet niet mee en het moet beter dan in Cyprus. Hoe?

26 augustus 2019 - 15:01
hagselapoelthuiscar
Ten Hag heeft iets uit te leggen na het slechte optreden in Cyprus. © Pro Shots

Het antwoord is in eerste instantie natuurlijk aan Erik ten Hag. De trainer zag Ajax tegen Apoel wegdrijven van de boei waar het zich vorig seizoen met succes aan vastklampte. De weg naar het noorden moet snel worden gevonden, want het gaat hier wel om plaatsing voor de Champions League.

Om het nog ingewikkelder te maken, moet Ajax die kwalificatie zien af te dwingen zonder Donny van de Beek. De middenvelder kampt met een blessure aan zijn hamstring. Het is niet zo dat Donny het spel naar zich toetrekt, maar zijn loopacties tussen de linies gaan we ongetwijfeld missen.

Als gevolg van Donny's absentie moet het middenveld sowieso op de schop. Dat hoeft niet per se een nadeel te zijn, want het wordt na Apoel-uit misschien juist wel tijd om iets anders te proberen, maar naast Donny is ook Noussair Mazraoui afwezig in de return. Hij is geschorst.

Hier staat tegenover dat Quincy Promes misschien weer beschikbaar is. De buitenspeler haakte af in de eerste helft van VVV-uit, maar hij sloot zich maandag weer aan bij de groep. Dat is twee dagen voor de aftrap van Ajax - Apoel. Is zijn enkelblessure genezen? Het lijkt erop!

De waarschijnlijke inzetbaarheid van Promes voegt een extra element toe aan de discussie over de keuzes van Ten Hag. Want die discussie is allang begonnen. Daarom is het nu al tijd af te trappen met Ten Hags elf, dus is het zaak om onze app te downloaden en jouw beste opstelling te delen!

Kies na het openen van de app voor het tabblad 'de tribune' en selecteer Ajax - Apoel. Daarna kun je de spelers naar hun gewenste positie slepen. Zodra je elf namen hebt genoteerd, kun je jouw opstelling via social media delen met #tenhagself. Zie ook het voorbeeldje hieronder.

https://twitter.com/harryDAMNSON/status/1165909897076256768

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >