Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hoopt dat Veltman toehapt en zijn contract verlengt

Het gebeurt niet vaak dat Erik ten Hag in een openhartige bui is. Maar dit keer had hij er zin in. De trainer gaf enthousiast vragen over de sportieve toekomst van Joël Veltman, die we eerlijk gezegd niet meer hadden verwacht terug te zien centraal achterin. De trainer wil zijn verdediger niet kwijt.

11 augustus 2019 - 00:56
veltmanhagcar
Veltman waande zich tijdens Ajax - FC Emmen in een speeltuin. © Pro Shots

Veltman staat al een tijdje op het punt om toe te happen als zich een mooie uitdaging aandient, maar precies op het moment waarop hij richting uitgang manoeuvreerde raakte hij geblesseerd om zich na een lange revalidatie weer terug in het elftal te spelen.

Als omgeturnde rechtsback maakte hij minuten in de Champions League en eredivisie en tijdens dit nog prille seizoen wordt telkens een beroep op hem gedaan. Dat is niet zomaar. De trainer vertrouwt de 27-jarige verdediger en ziet een belangrijke rol voor hem weggelegd. Nu en straks.

“Joël heeft ervaring en kent onze speelwijze. We hebben hem te hard nodig om te laten vertrekken. We willen zijn contract verlegen. Maar dat is aan Joël,” aldus Ten Hag tijdens het perspraatje na de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Emmen.

“Wij denken hem hard nodig te hebben,” herhaalde de trainer nog maar eens na nog wat extra vragen. Die extra vragen gingen bijvoorbeeld over de beslissing van de trainer om Veltman in het hart van de defensie te posteren. “Dat kan Joël goed. Hij is eigenlijk een centrale verdediger die lang rechtsback heeft gespeeld.”

Dat laatste klopt natuurlijk. Het is overigens onduidelijk hoe Veltman aankijkt tegen de woorden van de trainer en het standpunt van de club. Als complicerende factor kan nog meespelen dat Noussair Mazraoui wordt geplaagd door een blessure (bilspier), waardoor meer blikken op Veltman zijn gericht.

De hoofdpersoon had best naar pak 'm beet West Ham United willen vertrekken en debuteerde al in augustus 2012 namens de club. Dat is inmiddels zo'n zeven jaar geleden. De huidige afspraken tussen Ajax en Veltman gelden tot het einde van dit seizoen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >