Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic bedankt de KNVB en roemt ‘Daley Beckenbauer’

Dusan Tadic speelde tegen Apoel (2-0) niet zijn beste wedstrijd voor Ajax, maar de aanvoerder was wél weer superbelangrijk. Zijn fraaie doelpunt zorgde voor ongekende opluchting in een snikhete en uitgelaten Johan Cruijff Arena.

29 augustus 2019 - 13:49
tadic-12001
We zijn heus niet van de juichpolitie, maar een brullende Tadic levert mooie plaatjes op. © Pro Shots

De Serviër mag zich nu opmaken voor de loting voor de groepsfase van de Champions League. Met wie hij de loting gaat volgen? “Met mijn kinderen, denk ik,” sprak een stralende Tadic in de mixed zone, tegenover onder meer Ajax Life.

Tadic zat sowieso wel om een praatje verlegen, leek het. In een fijne mix van Nederlands en Engels kwamen veel dingen ter sprake, waaronder het vrije eredivisieweekeinde richting Apoel-thuis. Het heeft het in zijn ogen ‘mentaal sterke Ajax’ zeker geholpen, zo is hij van mening.

“We moeten de KNVB bedanken. Omdat we afgelopen weekeinde niet hoefden te spelen, konden we een week lang met dit team op de training oefenen. Het was een belangrijke beslissing van de KNVB en ik hoop dat de overige Nederlandse ploegen ook Europa in gaan. Dat is belangrijk voor het Nederlandse voetbal.”

Geoefend werd er inderdaad volop in aanloop naar het tweede treffen met Apoel. Op de trainingen speelde Daley Blind weer van achteruit en werd geoefend met Lisandro Martínez op het middenrif. Het was de man met de aanvoerdersband prima bevallen.

Tadic: “Daley is onze Franz Beckenbauer. Hij is onze spelmaker van achteruit en belangrijk in die positie. Hij zet alles neer en bij hem begint de opbouw van ons spel. Onze trainer is heel slim en het begin van het seizoen is altijd moeilijk en zoeken. Veel van onze spelers kunnen op verschillende posities uit de voeten.”

Wat Tadic ook goed beviel, was de steun van het publiek. “De supporters voelden als onze twaalfde speler. Met deze sfeer in het stadion kun je niet verliezen. De Champions League halen was heel belangrijk en de fans gaven ons de extra energie die nodig was.”

De aanvaller vindt het nu zaak om weer nieuwe doelen te stellen, zodra bekend is aan welke drie ploegen Ajax wordt gekoppeld in de groepsfase van het miljoenenbal.

Uiteraard werd er in het kleedlokaal van de Ajacieden flink feest gevierd. De sfeer was uitbundig, maar Tadic keek op verzoek ook alvast vooruit op Sparta-uit. “Alweer op kunstgras? Dat is echt niet goed voor ons voetbal. Na VVV-uit hadden veel van onze spelers last van pijntjes. Het is niet normaal. We moeten in Nederland op normaal gras spelen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >