Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Koeman neemt Veltman op in voorselectie Oranje

Ronald Koeman heeft zijn voorselectie bekendgemaakt voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland en Estland. Joël Veltman mag voor het eerst in anderhalf jaar hopen op een definitieve uitnodiging vanuit Zeist.

21 augustus 2019 - 12:45

Dat Veltman op het lijstje van Koeman staat, kun je best verrassend noemen. De verdediger werd in de laatste anderhalf jaar namelijk niet opgeroepen door de bondscoach. Dat had deels te maken met de zware knieblessure die Veltman opliep, maar ook na zijn herstel bleef een uitnodiging vanuit Zeist uit.

Kenny Tete – momenteel bankzitter bij Olympique Lyon – kreeg in de voorgaande maanden de voorkeur boven Veltman. De rechtsback is voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden echter niet opgeroepen. Het lijkt erop dat Veltman de oud-Ajacied voorbij is in de pikorde.

“Veltman is zwaar geblesseerd geweest, maar goed teruggekomen. Hij is op meerdere posities inzetbaar en speelt op een hoog niveau bij Ajax. Daarnaast heeft hij in de Champions League gespeeld. Tete voetbalt veel te weinig om in aanmerking te komen, dus dan ga je kijken naar andere opties. Dat is Veltman geworden,” verklaart Koeman zijn keuze voor de Ajacied.

Naast Veltman mogen ook Daley Blind, Donny van de Beek en Quincy Promes hopen op een definitief plekje in de selectie van Koeman. De uitgevlogen jongelingen Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn door de bondscoach ook opgenomen in de voorselectie.

Het Nederlands elftal moet zich zien te plaatsen voor het EK, dat in de zomer van 2020 wordt afgewerkt. Oranje speelt op 6 september eerst een uitwedstrijd in Hamburg tegen Duitsland, waarna de internationals drie dagen later op bezoek gaan in Estland.

https://twitter.com/OnsOranje/status/1164114933593911296

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >