Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax verslaat Almere City na bizarre slotfase

Jong Ajax heeft vrijdagavond in eigen huis van Almere City gewonnen. Het leek in eerste instantie een doodsaaie pot te worden, totdat er in de slotfase opeens van alles gebeurde. Na een hectische ontknoping met vier doelpunten en een rode kaart, wisten de beloften toch nog de overwinning (3-2) uit het vuur te slepen.

31 augustus 2019 - 10:07
Copyright-ProShots-4227378
Lang schoot zijn ploeg vlak voor tijd op gelijke hoogte, maar het werd nog mooier. © Pro Shots

Als je de samenvatting van het duel tussen Jong Ajax en Almere City bekijkt, begint deze pas rond de achtentwintigste minuut van de wedstrijd. Voor die tijd gebeurde er eigenlijk nauwelijks iets. Jong Ajax was slordig en wist vrijwel geen kansen te creëren, terwijl Almere City op foutjes van de thuisploeg loerde.

Een miscommunicatie in de Ajaxdefensie leidde dan ook tot het openingsdoelpunt van de bezoekers. Na geklungel van Boy Kemper en Kik Pierie belandde de bal bij Shayon Harrison. De aanvaller van Almere City wist het buitenkansje vervolgens wel te verzilveren. Jong Ajax was na rust wel wat gevaarlijker, maar tot doelpunten kwam het niet.

De wedstrijd kabbelde rustig voort, totdat Lassina Traoré vlak voor tijd opeens de bal voor zijn voeten kreeg na een scrimmage. De spits hoefde geen twee keer na te denken en schoot raak. Jong Ajax was niet tevreden met een punt en dus ging het op zoek naar een tweede treffer. De beloften gaven daarmee echter wel veel ruimte weg, waar Nick Venema namens Almere City van wist te profiteren: 2-1.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Noa Lang dacht daar heel anders over. De aanvaller schoot zijn ploeg met een hard schot weer op gelijke hoogte. Venema kon zijn frustratie vervolgens niet meer in bedwang houden en gaf Jurgen Ekkelenkamp een flinke duw. Het kwam de van FC Utrecht gehuurde spits op een rode kaart te staan.

Jong Ajax zette met een man meer nog één keer aan in de zesde minuut van de extra tijd. Ekkelenkamp nam de voorzet van Kenneth Taylor goed aan, speelde zichzelf daarmee vrij en joeg de bal vervolgens snoeihard in het dak van het doel. Zo wisten de beloften uiteindelijk alsnog de drie punten in Amsterdam te houden. 

De ploeg van Mitchell van der Gaag scoorde tegen Almere City de tweede driepunter van het seizoen en vindt zichzelf nu terug op de vijfde plek van de Keuken Kampioen Divisie. Op vrijdag 13 september kunnen de beloften een aanval doen op de top van de ranglijst, als ze het in een uitwedstrijd opnemen tegen koploper De Graafschap.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >