Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax begint nieuw seizoen met nederlaag bij TOP Oss

Het is Jong Ajax niet gelukt om de seizoenopener in de Keuken Kampioen Divisie te winnen. De vernieuwde ploeg van debuterend trainer Mitchell van der Gaag ging op bezoek bij TOP Oss met 2-1 onderuit. Victor Jensen was de enige die scoorde aan Ajaxzijde.

10 augustus 2019 - 09:58
TopJaj
Het tempo lag veel te laag bij Jong Ajax. © Pro Shots

Jong Ajax voetbalde gedurende het eerste kwartier best aardig. Er werd druk gezet en gecombineerd, maar tot gevaarlijke kansen kwam het niet. Ondanks het overwicht van de beloften, was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Kjell Scherpen schatte een lange bal van TOP volledig verkeerd in en kwam in de problemen toen hij ver voor zijn doel werd omspeeld. Cihat Çelik rondde vervolgens eenvoudig af.

De beloftenploeg kwam in de fase daarna niet echt meer aan voetballen toe. De Ossenaren stonden zeer compact en gaven amper ruimte weg. De jongelingen wisten spits Lassina Traoré niet in stelling te brengen en probeerden wat te forceren met schoten van afstand.  De pogingen van zowel Ryan Gravenberch als Jurgen Ekkelenkamp miste echter wat precisie.

Na de thee schoot Jong Ajax direct uit de startblokken. De eerste aanval was gelijk gevaarlijk, maar het lukte Ekkelenkamp niet om TOP-doelman Ronald Koeman jr. te passeren. De mislukte inzet leidde vervolgens een counter in en Dean Solomons zag de noodrem als enige optie om Oss van scoren te houden. Het kostte de verdediger uiteindelijk een gele prent en een strafschop, die door Philippe Rommens onberispelijk binnen werd geschoten.

Ook na de 2-0 wist Jong Ajax niet gevaarlijk te worden. Het tempo lag veel te laag om echt gaten te vinden in de Osse defensie. Vlak voor tijd werd er ineens in een versnelling hoger gevoetbald en dat zorgde dan ook gelijk voor de aansluitingstreffer. Ekkelenkamp gaf goed voor op invaller Victor Jensen, die de bal vervolgens alleen nog maar binnen hoefde te tikken. De beloften zette nog wel even aan, maar bleven steken op 2-1.

Door de verliespartij in Oss bungelt de ploeg van Van der Gaag onderaan de ranglijst. Gelukkig is de competitie nog maar net begonnen en dus is er ook nog genoeg om voor te spelen. Op maandag 19 augustus kan Jong Ajax in een thuisduel tegen NEC proberen de eerste driepunter van het nieuwe seizoen te scoren.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >